Parayı kendileri kazanmayanlar çoğunlukla daha paracı olurlar; kazananlar ise...

söz kimin

Bu sayfada Yunan filozofu, matematikçi Platon tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Platon şöyle demiştir: Parayı kendileri kazanmayanlar çoğunlukla daha paracı olurlar; kazananlar ise... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Platon

Parayı kendileri kazanmayanlar çoğunlukla daha paracı olurlar; kazananlar ise, parayı iki kat daha fazla severler; çünkü şairler şiirlerine, babalar oğullarına nasıl düşkün olurlarsa, kendi çabalarıyla servet sahibi olanlar da paraya kendi eserleri gibi düşkün olurlar; diğer yandan da, herkes gibi işlerini kolaylaştırdığı için düşkünlerdir paraya. Bu sebeplerden o kişilerle bir arada bulunmak dahi istenmez; çünkü zenginliğe övgüler yağdırmaktan başka bir şey bilmezler.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Sözlerini unutmuş en sevdiği şarkının, bakmış ne geçmiş geçmiş, ne gelecek gelecekmiş.

Sen de dürüst bir hayat sürebilirsin, yeter ki bunu gerçekten iste.

Doksanlı yıllardaki gitaristlerin, seksenli tekniğe karşı tepki verdiği görülüyor.

İktidar, sosyal bir ilişki içerisinde, öteki dirense de kendi iradesini kabul ettirme fırsatıdır, bu fırsatın nereden çıktığı önemli değildir.

Hatırladığım kadarıyla, hafızamı hatırlamalıyım, hatırlayamıyorum.

Benim hayatım müzik. Müzik düşünmemek için sürekli kendimi engellemeye çalışıyorum, okumayı seviyorum. Zaman zaman resim yapıyorum. Arkadaşlarımla bir araya gelip dışarıda vakit geçirmekten de zevk alırım. Spor, özelikle de koşmak vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste