Ama artık benim sana kadar yetiştirecek ne sesim, ne halim kalmıştı....

söz kimin

Bu sayfada Türk öykü ve roman yazarı, şair Sait Faik Abasıyanık tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Sait Faik Abasıyanık şöyle demiştir: Ama artık benim sana kadar yetiştirecek ne sesim, ne halim kalmıştı.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Sait Faik Abasıyanık

Ama artık benim sana kadar yetiştirecek ne sesim, ne halim kalmıştı.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Aile toplumun özüdür. Onu tahribe yönelen her şey, toplumun tahribine yönelmiş demektir.

İşte gidiyorum, hiçbiriniz, hiçbir dilde beni anlamadınız. Ben başımı verdim, sizinse insafsız bir linç oldu karşılığınız..

Bambaşka Doktor, benim derdim bambaşka bir dert Ağrıyan yerimi sorma boşuna. Yazdığın reçete değer mi zahmet? Kağıtla kalemi yorma boşuna. Kerem eyle, fayda vermez yardımın Tıp ilminde çaresi yok derdimin Her tarafı gurbet olmuş yurdumun Düşünceme tuzak kurma boşuna. Gönlüm yığın yığın hasret yüklüdür İçimde tarifsiz keder saklıdır Sökemezsin yaralarım köklüdür Merhem sürüp, sargı sarma boşuna. Dost yolları nakışlandı kanımdan Sevdiklerim vergi keser canımdan Sükûta muhtacım, ayrıl yanımdan İncitip günaha girme boşuna. Aşk koymuşlar ıstırabın adını Alamadım yaşamanın tadını Yapacaksan eğer bana yardımı Öldür kurtar, ilâç verme boşuna.

Adamın biri: 'bana nasihat edin. Deyince imam (aş): 'kabul eder misin?' Diye sordu. O adam: evet, kabul ederim. Dedi. İmam şöyle buyurdu: sabri kendine yastık et, fakirlikten çekinme, şehvetleri (lezzetleri) terket, heva ve hevese muhalefet et ve bil ki, allah'ın gözünden uzaklaşamazsınız. Öyleyse nasıl bir halde olacağına dikkat et.

Yaratılıştan gelen ahlak duygusu, o da varsa tabii, günümüzde çıkmaza girmiş durumdadır. Çünkü ahlak kavramları bugünkü kadar karmakarışık olmamıştır hiç.

Bir insana okuma aşkı ve onu tatmin edecek kitap verin; emin olun ki bu adam mutlu olacaktır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste