Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir....

söz kimin

Bu sayfada Teorik fizikçi Albert Einstein tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Albert Einstein şöyle demiştir: Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Albert Einstein

Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ben hissedercesine şarkı söylüyorum.

Mutluluk ve zevkten kendilerinden geçmişçesine dans ediyorlardı sokaklarda, bense ilgimi çeken insanlar söz konusu olduğunda hep yaptığım gibi peşlerinden sürükleniyordum, çünkü benim için yalnız çılgın insanlar önemlidir, yaşamak için çıldıranlar, konuşmak için çıldıranlar, kurtarılmak için çıldıranlar, aynı anda her şeyi birden arzulayanlar, hiç esnemeyen, beylik laflar etmeyen, yıldızların arasında örümcekler çizerek patlayan ve en ortalarındaki mavi ışığı görenlere, 'vay canına!' dedirten o muhteşem sarı patlayıcılar gibi yanan, yanan, yanan insanlar.

Kişi arkadaşının dini üzeredir. O halde sizden birisi kiminle arkadaşlık yaptığına dikkat etsin. Kişi sevdiği ile beraber(hasrolünacaktır)dir.

Sadece bir tek günah var, oda hırsızlıktır. Tüm diğer günahlar hırsızlığın çeşitleridir. Bir adamı öldürdüğünde, bir hayat çalmış olursun; karısının koca hakkını, çocukların baba hakkını çalmış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeği bilme hakkını çalarsın. Çalmaktan daha alçakça bir hareket yoktur.

Gökyüzü kararıyor, hayatım gözlerimin önünden geçiyor. Binmem gereken uçak parçalanıyor ve yanıp kül oluyor. O anda uyanıyorum. Saatin alarmı çalıyor. Kuşlar şarkı söylüyor.

İhtilâlle demokrasi öğrenmek marifet değildir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste