Gün olur, başıma kadar mavi; gün olur başıma kadar güneş; gün olur, deli gibi...

söz kimin

Bu sayfada Türk şair Orhan Veli Kanık tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Orhan Veli Kanık şöyle demiştir: Gün olur, başıma kadar mavi; gün olur başıma kadar güneş; gün olur, deli gibi... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Orhan Veli Kanık

Gün olur, başıma kadar mavi; gün olur başıma kadar güneş; gün olur, deli gibi.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İyi bir anne ya da baba değerlendirmeden ya da karar vermeden önce anlar. Doğru yargıya varmanın anahtarı anlayıştır. Ön yargılı bir insan, hiçbir zaman tam olarak anlayamaz.

Doğduğumuz andan ölene kadar hayatımız sürekli bir yolculuktur. Manzara değişir, insanlar değişir, ihtiyaçlar değişir, ama tren hep ileri gider. Hayat bir trendir. Tren istasyonu değil.

Acılardan, yenilgilerden, ders çıkarmadan kurtuluşun yolu açılmaz.

İnsanların büyük bir çoğunluğu, tabiatları gereği yeme içme ve çiftleşme dışında herhangi bir konuda ciddi olamayacak biçimde yaratılmışlardır.

Manevi dünyanız zengin olsun. Sonra maddi zenginlik gelir.

Ormanlardan her zaman etkilenmişimdir. Çünkü ormanlar, doğanın hayal gücünün benimkinden çok daha geniş olduğunu fark etmemi sağlıyor. Hala öğrenecek çok şey var.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste