Ben seni sevmek için değil, sevmenin ne demek olduğunu bil diye sevdim!...

söz kimin

Bu sayfada İslam alimi ve mutasavvıf Şems-i Tebrizi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Şems-i Tebrizi şöyle demiştir: Ben seni sevmek için değil, sevmenin ne demek olduğunu bil diye sevdim!... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Şems-i Tebrizi

Ben seni sevmek için değil, sevmenin ne demek olduğunu bil diye sevdim!

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Sevmenin ne demek olduğunu kendime unutturamazsam, sevmeye senden devam ederim.

Duygularını anlayıp yönetebilen insan yaşamının efendisidir.

Telepati, düşünce ve görüntülerin doğrudan tanınmış organlar olmadan bir zihinden diğerine aktarılması, bilime yeni ve garip bir kavramdır.

Uçmak korkutur insanı. Bu yüzden insanların çoğunluğu uçmaktan seve seve el çeker, yasal düzenlemelerin yol göstericiliğinde kaldırımlarda yürümeyi yeğ tutarlar.

İnsan hakikati bulmak istiyorsa, tüm dogmalardan, tüm koşullandırmalardan, tüm inançlardan, boyun eğdiren tüm otoritelerden tümüyle arınmış olmalıdır; yani aslında, tam anlamıyla bağımsız olmalıdır ve bu oldukça güçtür.

Sorun şu ki, sana güvenemeyeceksem, güvenebileceğim yönünde verdiğin ifadeye de güvenemem. ('Bana güvenebilirsin' diyen Chase'e)

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste