Başın ırmağın suyuna daldı mı, suyun rengini nasıl görebilirsin?...

söz kimin

Bu sayfada Şair, düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mevlana şöyle demiştir: Başın ırmağın suyuna daldı mı, suyun rengini nasıl görebilirsin?... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mevlana

Başın ırmağın suyuna daldı mı, suyun rengini nasıl görebilirsin?

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Savaş, ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir.

Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.

Beni gerçekten dinleyen, ölü olsa konuşur.

Yaşayan varlıkların hepsi; zayıf, güçlü, uzun, kısa, büyük, orta veya küçük görünen, görünmeyen; doğmuş olan veya doğmakta olan, hepsi mutlu olsun! Kimse kimseyi aldatmasın, kimse kimseyi küçümsemesin, kimse kimseye öfke ile darılma ile zarar vermek istemesin.

Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir.

Herkes seçer kendi yolunu Bilmez ki mutsuzluk mu sonu Şu günlük güneşlik dünyada bulur en zorunu Benim yolumsa sana doğru dolandı durdu Çıkmaz bir sokakmış meğer dönülmez oldu Dik yokuşlar, uçurumlar Anlaşmazlıklar pusu kurmuş önümde Kurtar desem de sen vazgeçsen de Dönüp gitsem de sevgim mahkum elinde Bizi güçlükler ayırsa da umudum var hala yarında Ben severim aşkın zorunu kimi gider kolayına Benim yolumsa sana doğru dolandı durdu Çıkmaz bir sokakmış meğer dönülmez oldu Dik yokuşlar, uçurumlar Anlaşmazlıklar pusu kurmuş önümde Kurtar desem de sen vazgeçsen de Dönüp gitsem de sevgim mahkum elinde

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste