Bilimsel gerçekleri baltalamak için diller döken bir adamın soyundan gelmekte...

söz kimin

Bu sayfada İngiliz biyolog Thomas Henry Huxley tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Thomas Henry Huxley şöyle demiştir: Bilimsel gerçekleri baltalamak için diller döken bir adamın soyundan gelmekte... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Thomas Henry Huxley

Bilimsel gerçekleri baltalamak için diller döken bir adamın soyundan gelmektense, alçak gönüllü ve haddini bilen bir maymunun soyundan gelmeyi tercih ederim.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

tadilatta kalbimin boş beyaz sarayları

Hepimizin içinde korkunç, hayvanca, dizginsiz birtakım istekler vardır. Aklı başında görünen sayılı insanlarda bile rastlanan bu istekler, rüyalarda yüze çıkar.

Nefes senin hayatın, Ve nefes aynı zamanda Bilinçle bilinçsiz olan arasında, Bedeninle ruhun arasında bir köprü. Bu köprünün kullanılması gerek. Eğer köprüyü doğru şekilde kullanırsan, Diğer kıyıya geçebilirsin...

Düş kırıcı, ha? Her şeyi unuttuğum zaman hayallerimin yıkılmasından mı korkuyorsun? Hayal kırıklığına uğramak, belirsizlik içinde ümit beslemekten iyidir.

Aramızdaki en cahil, en eğitimsiz, en az yaratıcı, en az düşünen insanlar, bizim rehberlerimiz ve liderlerimiz haline gelmiş; çürük ve çocuksu inançlarını bizim sırtımıza yükleyerek okullarımızı, kütüphanelerimizi ve evlerimizi işgal etmişlerdir. Şahsen ben buna oldukça içerliyorum.

Devletin olmadığı bir yerde. Bir mülkiyet söz konusu olmayacaktır, benim-senin ayırımı olamayacaktır; sadece gücü olan insan istediğini alabilecektir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste