Utanmazlar 'aşk'ın cılkını çıkardılar, başka bir kelime bulmak lazım!...

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar, romancı, hikayeci Ömer Sevinçgül tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Ömer Sevinçgül şöyle demiştir: Utanmazlar 'aşk'ın cılkını çıkardılar, başka bir kelime bulmak lazım!... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Ömer Sevinçgül

Utanmazlar 'aşk'ın cılkını çıkardılar, başka bir kelime bulmak lazım!

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Kendimiz uydurup kendimiz inanıyoruz.

İnsan geride bıraktıklarını özler, elinin altındakilerden sıkılır, ulaşamadıklarına tutulur ve ulaşılmaz olan hep aşk olur!

Kırgınım, en çok neye, en çok kime ve neden bu kadar olduğunu artık hatırlayamayacak kadar kırgınım.

Louisville'de insanlar hala pis zenci diye çağırılıp köpek muamelesi görüyorken ve en basit haklarından bile mahrumken benden üzerime bir üniforma geçirip 10000 mil ötedeki bir ülkede bomba atıp kurşun sıkmamı nasıl beklerler? Hayır 10000 mil öteye gidip beyaz köle efendilerinin beyaz olmayan başka bir millet üzerine baskı kurmalarına, onları öldürmelerine, evlerini yakmalarına yardımcı olmayacağım. Gün böyle kötü işlerin sona ermesinin günüdür. Böyle bir tavır içinde bulunmanın bana milyonlarca dolara mal olacağını söylediler. Ama daha önce de söyledim ve yine söylüyorum. Benim halkımın gerçek düşmanı burada, amerika'da. Kendi özgürlüğü, kendi adaleti ve eşitlik için savaşan o insanları köleleştirmede kullanılan bir masa olmayacağım. Dinimi, halkımı ve kendimi küçük düşüremem. Eğer bu savaşın benim 22 milyonluk halkıma özgürlük ve eşitlik getireceğini düşünseydim kendim gidip orduya katılırdım. Kendi inandığım değerler için direniyorum. Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Beni hapse atacaklarmış, ne olmuş sanki? Zaten 400 yıldır hapisteyiz.

Devletler insanlar gibidir, büyürler, olgunlaşırlar, yaşlanırlar ve ölürler.

House: Babanın bir böbreğe ihtiyacı var. Kız: babamın böbrekleri iflas mı etmiş? House: Hayır 3 böbrekle havasından geçilmez diye düşünüyoruz

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste