Yemeği, din kardeşleriyle sürur içinde, fakirlerle ikram ve cömertlikle, diğe...

söz kimin

Bu sayfada Hanbeli mezhebinin öncüsüdürHanbeli mezhebinin öncüsüdür Ahmed bin Hanbel tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Ahmed bin Hanbel şöyle demiştir: Yemeği, din kardeşleriyle sürur içinde, fakirlerle ikram ve cömertlikle, diğe... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Ahmed bin Hanbel

Yemeği, din kardeşleriyle sürur içinde, fakirlerle ikram ve cömertlikle, diğer insanlarla da mürüvvet içinde yemek lâzımdır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Hayatta sadece kolay olanı yapmaya gönüllüyseniz, hayat gittikçe zorlaşır. Zorlu yolu seçerseniz, önce zorlaşır ama sonra gittikçe kolaylaşır. Sizin seçiminiz hangisi?

Kadın hareketinin fazlasıyla romantikleştirilmeye çalışıldığını düşünüyorum. İyi ya da kötü, hareketin temsil ettiği bütün kadınlık konumları feminizmin zaferi olarak yorumlandı. Özeleştiri konusunda pek de başarılı sayılmayız.

Adaletsiz ve diktatörce yönetenler de, yine tanrı tarafından insanların günahlarından dolayı onları cezalandırmak için görevlendirilmişlerdir.

Nefret etmeyi beni sevmeyenlerden öğreneceğim.

Kibarlık ve onur öyle erdemlerdir ki, kime dağıtırsanız dağıtın, yine de çoğu sizde kalacaktır.

Elinizdeki hissenin fiyatının düşmesi yanıldığınız anlamına gelmez.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste