Kesin bilgi diye birşey yok, ve kesin bilginin var olduğunu iddia eden herhan...

söz kimin

Bu sayfada Matematikçi, tarih bilimci Jacob Bronowski tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Jacob Bronowski şöyle demiştir: Kesin bilgi diye birşey yok, ve kesin bilginin var olduğunu iddia eden herhan... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Jacob Bronowski

Kesin bilgi diye birşey yok, ve kesin bilginin var olduğunu iddia eden herhangi biri ister bilim insanı ister dogmatist olsun, trajediye kapı açıyor. Edindiğimiz her bilgi noksandır. Bu konuda alçakgönüllü olmalıyız.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ne gelir elimizden insan olmaktan başka.

Kitaplardan ve ayraçlardan ve bardak altlarından ve kedilerden ve gündüzlerden ve gecelerden ve yerlerden ve göklerden başka kimimiz kaldı?

Sen birinin canını acıtırsan, kendi canını acıtırsın, birine yardım edersen, kendine yardım edersin. Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur. Farklı olan yürek ve niyettir.

Eğer yaşamımız, kükürtten, bir başka deyişle kesintisiz bir büyüden yoksunsa, bunun nedeni, eylemlerimizi seyretmekten ve eyleme girişmek yerine, eylem biçimlerimizi düşleyerek, düşünceler içinde yitip gitmekten zevk almamızdır.

En güzel buluşma neresidir bilir misin, birbirimizin yüreği; o halde dualarda buluşalım.

Yorgan gitti kavga bitti.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste