Kılıçla ülke alanlar, sabanla ülke alanlara yenilmeye mahkumdur....

söz kimin

Bu sayfada Türk siyasetçi, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiştir: Kılıçla ülke alanlar, sabanla ülke alanlara yenilmeye mahkumdur.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk

Kılıçla ülke alanlar, sabanla ülke alanlara yenilmeye mahkumdur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Öyle insanlar tanıyorum ki, içlerinde bütün evren gizlidir, ölçülemez boyutlarda bir şey. Ama ortaya çıkarmak olası değil. Kesinlikle değil.

İnsanların hepsini sev, onların çok azına güven ve kimseye yanlış yapma.

Bir insana başkaları önünde verilen öğüt, öğüt değil, hakarettir.

Dürtüsellik bağımlılık nedenidir, tehlikeli olanı bağlarlar çünkü

Deniz üzerinde taş sektirmek güzeldir. Zaman zaman hayatımızda yer işgal eden boş işleri, boş kişileri de hayat denizinde tıpkı bu taşlar gibi sektirmek lazım.

Zaman, kimse arasında ayrımcılık yapmayan bir işverendir. Yeni bir güne başlarken herkes aynı sayıda saat ve dakikalara sahiptir. Örneğin zenginler parayla daha fazla saat satın alamazlar. Aynı şekilde bilim adamları yeni dakikalar icat edemez. Ya da yarın kullanmak üzere bugünün zamanını biriktiremezsiniz. Ancak yine de zaman son derece adil ve bağışlayıcıdır. Geçmişte vaktinizi ne kadar boşa harcarsanız harcayın, hala koca bir 'yarın'a sahipsinizdir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste