Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurtta...

söz kimin

Bu sayfada Türk siyasetçi, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiştir: Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurtta... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk

Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Hayvanların karmaşıklığını, onların ve bizim dünyamız arasındaki derin devamlılıkları takdir etmeyi öğrenirken, onlara daha fazla saygı duymaya ve onlara temel haklarını teslim etmeye başlıyoruz, bunu hak ettiklerini biliyoruz. Her ezilen grup kendini ezenlere karşı özgürlüğünü elde etmek için savaştı; sıra artık hayvanlarda. Kendi adlarına konuşamadıkları için, kendi özgürlüğümüzün hayvanların özgürlüğü uğruna insandan yana taraf tutmayı bırakıp diğer türlere doğru yönelmesi gerekiyor. Hayvanların bir zihni olduğunu kabul ettikçe, kendi zihinlerimizi özgürleştirmeye başlıyoruz.

Düşündüğünü söyle. Söylediğini yap. Yaptığının arkasında dur. Ama dikkat et, sözünün altında ezilme.

Kendini gözlemlemeye alışkın olan bir insan, hayatının farklı dönemlerinde aynı fikri, aynı düşünceyi tümüyle farklı açılardan anlamış olduğunu kesin olarak bilir. Ona göre şimdi doğru bir biçimde anlamış olduğu şeyi, o kadar yanlış anlamış olabileceği sıklıkla ona tuhaf görünür.

Çoğu insan hayatını büyük bir çaresizlik içerisinde geçirir.

Hay Hay o senin neyin olur derlerse, gülüm olur balim olur diyecegim.. o senin neyin olur derlerse, sevgilim sevgilim diyecegim.. o benim kalbimi isterse, seve seve vereyim diyecegim.. kedisini köpegini dolaptaki ceketini al papucunu terligini duvardaki resmini.. ne varsa alsin toplasin gelsin, benim icin gelsin isterse kalsin.. hay hay buyursun gelsin, hay hay temelli kalsin, hay hay buyursun gelsin, hay hay beni seven gelsin!!! hay haaaaaayyyyyyyyyyy.. o senin neyin olur derlerse, gözüm olur yasim olur diyecegim.. o senin neyin olur derlerse, yazim olur kisim olur diyecegim.. o bunun aksini söylerse, bir bildigi vardir diyecegim! kedisini,köpegini,dolaptaki ceketini, al papucunu terligini duvardaki resmini.. ne varsa alsin toplasin gelsin, benim icin gelsin isterse kalsin.. hay hay buyursun gelsin, hay hay temelli kalsin, hay hay buyursun gelsin, hay hay beni seven gelsin! hay haaaaayyyyyyy..

Mutsuz çocukluklar romancılar yaratır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste