Büyük bir servet, büyük bir köleliktir....

söz kimin

Bu sayfada Oyun yazarı Lucius Annaeus Seneca tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Lucius Annaeus Seneca şöyle demiştir: Büyük bir servet, büyük bir köleliktir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Lucius Annaeus Seneca

Büyük bir servet, büyük bir köleliktir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşelidir.

Ece bana 'Tanrı yoksa herşey mübahtır' diyor. Oysa ben 'Tanrı var olduğu için her şey mübahtır' diyorum. Garip bir din anlayışı işte.

Berceste-2 Bakıp o şûh ile nâz û niyâza meşk ederiz Gülün tebessümüne bülbülün terânesine ........ Bir şeker hândeyle bezm-i şevkâ câm ettin beni Nîm sun peymâneyi sâkî tamam ettin beni ........ Ayağın sakınarak basma aman sultânım Dökülen mey kırılan şişe-î rîndân olsun ........ Yetmez mi sana bister ü bâlin kucağım Serd oldu hava çıkma koyundan kuzucağım ........ Pek istedi efendimi iydin üçüncü gün Lütfeyle gel Nedimi'ne kurbânın olduğum ........ Ben dedikçe böyle kim kıldı Nedîm'i nâ-tüvân Gösterir engüşt ile meclisdeki minâ seni ........ Leblerin mecrûh olur dendân-ı sîn-i bûseden Lâlin öpdürtmek bu haletle mûhal olmuş sana ........ Yok bu şehr içre senin vasfettiğin dilber Nedim Bir perî-sûret görünmüş bir hayal olmuş sana ........ Düşmen ne denlü sahd ise de şâd ol ey Nedim Seng üzre gösterir zer-î kâmil ayarını ........ Ey Nedim ey bülbül-ü şeydâ niçin böyle hâmûşsun Sende evvel çok nevâlar güft ü gûlar var idi

Ağlamak iyi geldi, gözyaşlarının yüreği yatıştıran bir sihri olmalıydı. Ağladıkça açıldım, ağladıkça rahatladım, ağladıkça yapmam gerekeni hatırladım.

Toz değil kul olmayı yeğlerim.

Gerçek güç her zaman başkaldırıdan doğar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste