Tarihin yörüngesi, en ufak ikircikliğe yer bırakmayacak ölçüde işçi sınıfı'nı...

söz kimin

Bu sayfada Komünist lider ve kuramcı, yazar, yayıncı ve çevirmen Hikmet Kıvılcımlı tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Hikmet Kıvılcımlı şöyle demiştir: Tarihin yörüngesi, en ufak ikircikliğe yer bırakmayacak ölçüde işçi sınıfı'nı... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Hikmet Kıvılcımlı

Tarihin yörüngesi, en ufak ikircikliğe yer bırakmayacak ölçüde işçi sınıfı'nın yörüngesine girmiştir. Ne denli parlak göktaşı görünmek tutkunluğu içinde bulunursa bulunsunlar, eğer uzayın sağır boşluklarında yitmek istemiyorlarsa, bütün Devrimci yıldızlar, Tarihin ve İşçi sınıfının yörüngesi içine akmalıdır. Bu yörünge Proletarya Partisidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Malazgirt yalnız Türk tarihinde değil, bütün dünya tarihinde sayılı dönüm noktalarından biridir. Anadolu'nun kapısı Türk'e açılmıştır. Alp Arslan, buyurmuştu: evet, bu vatan 900 yıldan beri bizimdir ve kıyamete değin bizim olacaktır. Ve şimdilik bize düşen, o kutlu zaferi armağan edenlerin hatıralarına layık olamamanın utancını yaşamaktır. Layık olabilmenin yollarını aramak ve bulmaktır: Ömrümüzü bu vatanın yücelmesi yolunda adamaktır.

Beni Napolyon'a benzetiyorlarmış. Kabul etmem! Ben ikinci adam olamam!

Hayranlarımın sevgisi bana yeter antileri umursamıyorum!

Ancak bilgisiz cahiller, ahmaklar ve inatçılar, yemin ederek, sözlerini kuvvetlendirmeye çalışırlar

Dik dur ve gülümse; bırak neden gülümsediğini merak etsinler.

İngiltere yasta, gol Iniesta

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste