Kendi sözünü dinlemeyen, buyruk altına girer....

söz kimin

Bu sayfada Filolog, filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci Friedrich Nietzsche tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Friedrich Nietzsche şöyle demiştir: Kendi sözünü dinlemeyen, buyruk altına girer.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Friedrich Nietzsche

Kendi sözünü dinlemeyen, buyruk altına girer.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bildiğini düşündüğün gün ölümün gerçekleşir çünkü şimdi artık merak, neşe ve sürpriz olmayacaktır. Şimdi ölü bir hayatı yaşayacaksın.

En acınacak kurbanlar, dalkavukluğun kurbanlarıdır.

Kızın biri arayıp, 'ölmek insanın canını çok yakar mı?' diye soruyor. Bak tatlım, diyorum, evet yakar ama, yaşamaya devam etmek çok daha fazla acıtır.

Dilediğin kadar para, dilediğin kadar yaşam! Birçok insanın hemen isteyeceği iki şey - asıl sorun, insanların kendileri için en kötü şeyleri isteme tutkuları.

Krallara gösterilen saygının daha fazlası, daha içteni halka gösterilmedikçe, demokrasi halkı sömürmenin bir başka biçimi olmakla kalır. Halkı güdülecek bir sürü sayanların elbette kasaplarla alışverişi olacaktır.

Her zaman yabancıların nezaketine güvendim.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste