Hayatın içinde yer alan her şey, hem gerçek anlamda hem mecazi anlamda, denge...

söz kimin

Bu sayfada Rumen filozof, deneme yazar Emil Michel Cioran tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Emil Michel Cioran şöyle demiştir: Hayatın içinde yer alan her şey, hem gerçek anlamda hem mecazi anlamda, denge... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Emil Michel Cioran

Hayatın içinde yer alan her şey, hem gerçek anlamda hem mecazi anlamda, dengesizdir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Yükselmiş ilerlemiş medeni bir millet olarak medeniyet düzeyinin üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fenle olur. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur.

Bilim ve sanat bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur. 'Tavuk toplum', önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.

Matematik hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatına sahip olan birçok kişi onu aritmetikle karıştırır ve onu kurak bir bilim olarak görür. Ancak gerçekte, büyük miktarda hayal gücü gerektiren bir bilimdir.

Değişmek; 'Her gün yeni bir gündür'e inanarak uyanmak, anlamak, anlamaya çalışmak. Olabilirsem böyle bir şarkıcı olmak istiyorum.

Tanrı dinozor fosillerini (ve evrim için var olan tüm genetik ve antropolojik delilleri) sizi kandırıp, onun var olmadığına inandırmak ve böylece sizi sonsuz cehennemle cezalandırmak için yarattı. ÇOK GEÇ OLMADAN TÖVBE EDİN.

Gönül bedenden önce giriyor erinlik çağına; oysa zevk almaktan çok sevmeye gereksinim duyuyordum, hazdan çok aşkı istiyordu canım. Şimdi o ilk yeniyetmelik zamanımdaki aşkın düşüncesi bile yok artık içimde, duyular hiçbir şey değildi, sonsuzluk dolduruyordu bir başına her şeyi; çocuklukla gençlik arasında yer alan o aşk, çocukluktan gençliğe geçiştir, öyle de çabuk geçer ki unutulur gider.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste