35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken, bizim milli bütünlüğü...

söz kimin

Bu sayfada Devrimci Deniz Gezmiş tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Deniz Gezmiş şöyle demiştir: 35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken, bizim milli bütünlüğü... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Deniz Gezmiş

35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken, bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. Mustafa Kemal sağ olsaydı çok şaşırırdı. Hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. Anayasamızın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. Bu sebeble anayasal bir davranışta bulunduk.

Yorumlar

Perihan

Berat

Türkiye yüz ölçümü 783.562 km² dir. 35 milyon km kare nereden çıktı anlayamadım . Deniz gezmiş nereyi kastetmiş olabilir ?

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Her insan egosunu doyurmak ister, ancak iyi insanlar bunu insanlık uğruna yarar sağlayarak yaparlar. Ve gelinebilecek en üst insan modeli de budur.

Yeryüzünde insan birlikleri vardır, sorumlu insanlar birliği, saldırgan insanlar birliği, atik insanlar birliği, tembel insanlar birliği gibi. Aile, takım, parti, cemaat gibi insan meclisleri ise farklı birliklerden üyeler bir araya geldiğinde ancak kurul

Bizler aynı yolun yolcularıyız. O zaman ne diye birbirimizden ayrılıp uzaklaşmaya, uç noktalara gitmek için kendi kuyularımızı kazıyoruz anlamıyorum. Cevaplar, sırrın açığa çıkması birlik ve beraberlikten geçmiyor mu? Ne zaman birleşeceğiz? Ne zaman tüm kalpler birbiri için atacak? Ne zaman hazır olacağız?

Birileri barışçıl olmalı. Çünkü dünya, kavgacı cahillerle dolu.

Yalan söylemek bizi asla başka bir yalandan kurtaramaz.

Demokrasi, iki kurtla bir kuzunun öğle yemeğinde ne yeneceğini oylamasıdır. özgürlük ise tam teçhizatlı bir kuzunun oylamaya karşı çıkmasıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste