Cumhuriyet sisteminde hayali bir halk, sözümona devletin temsil ettiği yasal ...

söz kimin

Bu sayfada Rus devrimci ve kolektivist anarşizm kuramcı Mihail Bakunin tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mihail Bakunin şöyle demiştir: Cumhuriyet sisteminde hayali bir halk, sözümona devletin temsil ettiği yasal ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mihail Bakunin

Cumhuriyet sisteminde hayali bir halk, sözümona devletin temsil ettiği yasal halk, yaşayan gerçek halkı boğazlar. Ancak halk adına boğazına sarılan ellerin kendi elleri olduğunu o halka anlatmak herhalde hayli güç olacaktır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Öfke şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Ateşi söndüren de sudur. Onun için, biriniz öfkelenince hemen abdest alsın!

Pek az insan başkalarının deneyimlerinden yararlanmayı bilecek kadar akıllıdır.

Bir kanat dokunmuş, bir rüzgâr esmiş de gecenin bir vaktinde uyanıp pencereden karşılara bakmış gibi. Hiç kimsenin duymadığı bir şeyi duymuş gibi.

Borç, hortumu kesersen biter.

İhtilâlle demokrasi öğrenmek marifet değildir.

Ormanda kıvılcım çıkarmaya teşebus edenler, yalnızca bir tutam aydınlık için övülebilirler. Aslında onlardan geriye kalan, kalın bir toz bulutu ve kendilerinin de karıştığı etten ve kemikten siyah kul yığınıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste