Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden...

söz kimin

Bu sayfada Doktor, marksist politikacı Che Guevara tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Che Guevara şöyle demiştir: Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Che Guevara

Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ay ve güneş herkesin lambasıdır, hava herkesin havasıdır, şu herkesin suyudur. Ekmek neden herkesin ekmeği değildir?

Aşkın gerçek bir sırrı, birbirinizi deliler gibi sevmenize rağmen, birbirinizi delilik yapmaktan alıkoymaktır.

Karanlığa yakacak bir mumun yoksa eğer, bu hayata küsmeni gerektirmez. Ya kendin yanıp aydınlatacaksın yolunu, ya da karanlıkta yürümeyi öğreneceksin.'

Ya öğrenen, ya öğreten, ya dinleyen, ya da seven ol! Bunların dışında bir beşincisi olma; helak olursun. Beşincisi ise, ilme ve ilim ehline buğzetmemendir.

Görünmez bir adam var gökte yaşayan, her günün her dakikasını izleyen, ve bu görünmez adamın yapmanızı istemediği şeylerden oluşan 10 maddelik bir listesi var. Eğer bu listede ki herhangi bir şeyi yaparsanız sizi ateşle dumanla ve işkenceyle dolu bir yere sonsuza dek yaşamaya gönderecek. Zamanın sonuna kadar yanarak, boğularak, çığlık atarak acı çekin diye. Ama o sizi seviyor.

Özleyenler bilir; Uyku bir gereksinim değil, sığınma talebidir geceye.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste