En kolayıdır kaybetmek, mesele kazanmak için uğraşmakta. Savaşmadan esir olac...

söz kimin

Bu sayfada Doktor, marksist politikacı Che Guevara tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Che Guevara şöyle demiştir: En kolayıdır kaybetmek, mesele kazanmak için uğraşmakta. Savaşmadan esir olac... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Che Guevara

En kolayıdır kaybetmek, mesele kazanmak için uğraşmakta. Savaşmadan esir olacağına, savaşarak ölmeli insan aslında.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Her Yer Karanlık (Makber) Heryer karanlık Pur nur o mevki Mağrip mi yoksa makber mi Yarab Mağrip mi yoksa makber mi Yarab Kabri çiçekten Bir türbe olmuş Dönmüş o türbe bir haclegâhe Dönmüş o türbe bir haclegâhe Bir haclegahe dönmüşse türben Aç koynunu aç ma'şukanım ben

Eğer aşığın sevgisinde herhangi bir akıl kırıntısı kalmışsa o akıl, Aşığı Sevgilisinden alıkoyar, başkasını düşünmeye fırsat verir. Bu sevgi saf ve gerçek değil ancak nefsindendir. Bir sufi şöyle demiştir: Akıl ile irade edilen sevgide hayır yoktur.

Zafer; savaşta kovalayan, aşkta ise kaçan erkeğindir.

Erkek hanımına, hanım da beyine sevgiyle baktıklarında, cenab-ı hak ta onlara rahmetle bakar. Şayet erkek, hanımının ellerini ellerine alırsa, her ikisinin de, günahları parmaklarının arasından dökülür gider.

Bir adamın gerçek karakteri sarhoşken ortaya çıkar.

İyi insan olmadan iyi Müslüman olamayız.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste