Kolayca elde ettiğimiz şeyleri çok az önemseriz. Yalnızca bedelinin hakkı ver...

söz kimin

Bu sayfada ABD'li siyasi aktivist, yazar, siyaset kuramcısı Thomas Paine tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Thomas Paine şöyle demiştir: Kolayca elde ettiğimiz şeyleri çok az önemseriz. Yalnızca bedelinin hakkı ver... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Thomas Paine

Kolayca elde ettiğimiz şeyleri çok az önemseriz. Yalnızca bedelinin hakkı verilen şeyler değerlidir. Nimetlerine nasıl paha biçileceğini ise ancak Tanrı bilir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Türk'ün dehasının taç beyti AtaTürk!

Boş boş seviyorum demekle olmaz; göstereceksin sevdiğini, hissettireceksin. Yapamıyor musun? O zaman yoldan çekileceksin.

Asıl ruh kudreti, başkalarının acıları karşısında etkilenip üzülmemek, başkalarının aleyhinde seyreden olaylara karşı koyma zahmetinden kurtulmak için kılını kıpırdatmamak değil, başkalarının kurtuluşu uğruna kendi aleyhinde seyreden olaylar karşısında zerre kadar kıpırdamamak ve onlara zevkle göğüs germek, dayanabilmektir.

Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.

Süleyman Şah'ın Fırat'ı geçerken boğulduğu yer. Oraya Türk Mezarı diyorlarmış. Kurtuluş Savaşından sonra bu mezar Türkiye sınırları dışında kalınca Lozan Antlaşmasına Türkiye'nin orada bir şeref karakolu bulundurması maddesi konmuş.

İnsan beklentisi kadar mutludur. Formül: Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste