Her nerede değilsem orada mutlu olacakmışım gibi gelir....

söz kimin

Bu sayfada Şair Charles Baudelaire tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Charles Baudelaire şöyle demiştir: Her nerede değilsem orada mutlu olacakmışım gibi gelir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Charles Baudelaire

Her nerede değilsem orada mutlu olacakmışım gibi gelir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ben öğretmenleri sevmem. Çocukları sınıfta bırakırlar. Düzenle şu veya bu şekilde uyuşmadır bu. Mesela Köy Enstitüsü çıkışlılar sistemin dışında olduklarını ileri sürerler ama, sistemin tam göbeğindedirler. Sistemin dışında olmakla karşı olmak farklıdır.

Her yıldızın bir yörüngesi vardır ve onunla en yakın komşusu arasında yalnız güçlü bir çekim değil, erişilmez bir uzaklık da bulunur. Çekimin gücü uzaklığa oranla (daha fazla) artarsa, iki yıldız kucaklaşamayıp çarpışır ve yok olurlar. Bizim de onlar gibi yörüngelerimiz var ve acıklı bir çarpışmayı önleyebilmek için aramıza erişilmez bir uzaklık koymamız gerekir. Saygılı davranmanın tüm sırrı birbirinden yeterince uzak durabilmektedir;saygının bulunmadığı toplumda yaşam ne çekilebilir ne de sürdürülebilir.

Kimse sadelikten ölmez.

Açık kalple konuşan düşman, içten pazarlıklı dosttan daha iyidir.

Bana bir dayanak noktası verin dünya'yı yerinden oynatayım.

Allah yolunda ilim yapmış uğurlu kişiler, can verirler, ama yine de Allah adı vererek yemin etmezler

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste