Herkes 'kendisi' olabilmeli. Kendi olamıyor çok kişi. Algılamalarında bile al...

söz kimin

Bu sayfada Türk felsefe profesörü, yazar Nermi Uygur tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Nermi Uygur şöyle demiştir: Herkes 'kendisi' olabilmeli. Kendi olamıyor çok kişi. Algılamalarında bile al... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Nermi Uygur

Herkes 'kendisi' olabilmeli. Kendi olamıyor çok kişi. Algılamalarında bile algıladığı şeyler ile arasında başkaları var.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Biz hepimiz, o denli çok birlikte olduğumuz halde yine de yalnızlıktan ölüyoruz.

Uçurumun kenarındayım Hızır Ulu dilber kalesinin burcunda Muhteşem belaya nazır Topuklarım boşluğun avcunda Derin yar adımı çağırır Dikildim parmaklarımın ucunda Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Uçurumun kenarındayım Hızır Civan hazır Divan hazır Ferman hazır Kurban hazır Uçurumun kenarındayım Hızır Güzelliğin zulme çaldığı sınır Başım döner, beynim bulanır El etmez Gel etmez Gülce'm uzaktan dolanır Uçurumun kenarındayım Hızır Gülce bir davet Mecaz değil Maraz değil Gülce bir afet Peri değil Huri değil Gülce beyaz sihir Gülce ölümcül naz Buram buram zehir Yar yüzünde infaz Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Güzelliğin zulme çaldığı sınır Uçurumun kenarındayım Hızır Ben fakir En hakir Bin taksir Ateşten Kalleşten Mızrakla gürzden Dabbetülarz'dan Deccal?dan, yedi düvelden Korku nedir bilmeyen ben Tir tir titriyorum Gülce?den Ödüm patlıyor Gülce?ye bakmaktan Nutkum tutuluyor, ürperiyorum Saniyeler gözlerimde birer can Her saniyede bir can veriyorum

Başkalarının istediğine göre değil, yalnız kendimiz için düşünürüz.

Kalbini yerinden çıkarıp üzerine atsan da, Kalbin yere düşer kırılır da, attığına değmez.

Ölüm, bazı insanlar için ödüldür. Kolayca o ödüle layık olamazlar. Yaşıyor olmaları; hâlâ çekmeleri gereken çilelerinin olduğunu gösterir.

Önemli olan doğru anda doğru yerde bulunmaktır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste