Bugün artık sadece şu duyguların çekim gücü kaldı: nefret, tiksinti, alerji, ...

söz kimin

Bu sayfada Fransız düşünür, sosyolog Jean Baudrillard tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Jean Baudrillard şöyle demiştir: Bugün artık sadece şu duyguların çekim gücü kaldı: nefret, tiksinti, alerji, ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Jean Baudrillard

Bugün artık sadece şu duyguların çekim gücü kaldı: nefret, tiksinti, alerji, iğrenme, hayal kırıklığı, bulantı, antipati, bıkkınlık. Artık insanlar neyi istediklerini bilmiyor. neyi istemediklerinden daha eminler. Günümüzün süreçleri red, soğukluk, sevgisizlik, alerji duygusu. Nefret de bu tepkisel boşalmaya, içindekini dışa atmaya yönelik paradigmanın bir parçası: reddediyorum, istemiyorum, uzlaşmıyorum.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Seks iki kişiyi anlık, çok yüzeysel ve gelişigüzel olarak birleştirebilir. Gerçek sevgililerin daha ihtişamlı ortak ilgileri vardır.

Evlilik, en gizli özel mülkiyettir.

İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork.

Sen beni sevmedin ya. ben de gidip herkesi sevdim ve herkese böldüm kendimi. herkese az az düştüm. ve kimseye yetmedim.

Kendinden feragat etme, alet olma, kayıtsız şartsız ve en mükemmel anlamda itaat etme kabiliyeti, diyordu, diğer kabiliyetin, istemenin ve emretmenin öteki yüzüdür, bunların hepsi aynı kabiliyettir; emir ve itaat, bunlar ancak birlikteyken bir prensip, çözülmez bir bütünlük oluştururdu; itaat etmeyi bilen, emretmeyi de bilirdi.

İnsan elleriyle değil, beyniyle resim çizer.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste