Bilmek, bilineni değişime uğratan bir eylemdir....

söz kimin

Bu sayfada Meksikalı yazar, şair Octavio Paz tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Octavio Paz şöyle demiştir: Bilmek, bilineni değişime uğratan bir eylemdir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Octavio Paz

Bilmek, bilineni değişime uğratan bir eylemdir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Öğrencilerime kurallar veya mekanik görme yöntemleri uygulamamalarını öğrettim.

Gerekmedikçe hiç boşuna vücudunu yorma da, bedenini deneme tahtası yapma

Bir gerçekliğin belirsiz, kavranamaz ve istikrarsız olması onun var olmadığı anlamına gelmez. Aşk'da buna dahildir.

Hiçbir film eleştirmenin yazdıkları filmden fazlasını söylemez, ancak eleştirmenler ellerinden geleni yaparak bizim aksini düşünmemizi sağlamaya çalışıyorlar.

Buz tutmuş bir ruhum ben! Erirsem geri dönemem!

Erkekler bir kadını yatağa atabilmek için 'Seni seviyorum'; kadınlarsa erkekleri evliliğe zorlamak için 'Seni seviyorum' diyeceklerdir; her ikisi de duyulan korkuyu yatıştırmak, kendilerini eyleme sözcükler kullanarak ikna etmek, vaat edilen koşulların gerçekleşmiş olduğuna kendilerini inandırmak, aşkın henüz bitmemiş olduğu konusunda kendilerini aldatmak için 'Seni seviyorum' diyecektir. Böyle kullanımlardan kaçınmalıyız. "Seni seviyorum" ifadesi dünya pazarına çıkmamalı; bir para, bir hisse senedi olmamalı, bize kazanç sağlamamalıdır. Bana göre bu uysal cümleyi, var olmayan saçların yukarı kaldırıldığı bir enseye fısıldamak için saklamak gerekir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste