Güzel sesli bülbülün nağmeleri, insana can bağışlar...

söz kimin

Bu sayfada Şair Nabi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Nabi şöyle demiştir: Güzel sesli bülbülün nağmeleri, insana can bağışlar... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Nabi

Güzel sesli bülbülün nağmeleri, insana can bağışlar

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Hayatım boyunca hiç kimseye suç işlemiş adam değilim. Ve bağışlanmamı diliyorum. Kimse kendi kendine bakmasın, siz hepiniz benden daha çok suçlusunuz. Ben şehit analarına, yalan söylemeyen şahitlere, ben gökteki kartala, denizdeki balığa sesleniyorum, ben yuvasını yitiren kuşlara, yıkandığım ırmağa, değerlendiremediğim vakitlere sesleniyorum. Bağışlasınlar beni.

Biliyorum dört dörtlük biri değilim Ama o zaman beni tamamla.

Tren, uçak gibi üstümüzden, vapur gibi kıyımızdan geçmez, tren içimizden geçer, o yüzden böyle yakındır bize.

Ben senin parayla satın alamadığın yerdeyim. Ne ucuz ne pahalı. Ben senin beni başka bir şeyle değiştiremediğin yerdeyim. Ne kolay ne de zor. biraz çaba istiyorum o kadar.

Sevgiyi koydum küm saatinin dolu dizgin akıp giden kumlarının her bir zerresine. Çünkü bir tek sevgi var elimizde; bunca yıldan damıtılıp gelen. Yine bir tek o kalacak, yaşanacak yıllarından geriye. Bir tek sevgi olacak bunca telaştan artakalan. Ötesi yalan.

İlkbahar oldu, yine delilik günleri geldi. Bahar rüzgârı, nehirlerin zincirlerini taktı.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste