Izdıraptan sakınılamaz, ama fikirlerle tamamlanabilir. Yaşayan her şey acı çe...

söz kimin

Bu sayfada Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Aliya İzzetbegoviç şöyle demiştir: Izdıraptan sakınılamaz, ama fikirlerle tamamlanabilir. Yaşayan her şey acı çe... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Aliya İzzetbegoviç

Izdıraptan sakınılamaz, ama fikirlerle tamamlanabilir. Yaşayan her şey acı çeker. Fakat sadece insanlar ızdıraba fikir giydirirler. Fark budur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Her düşünce atılan bir el zardır.

Sınanmadığınız bir acı üzerinden konuşmak; her zaman kolaydır.

Kaybederseniz ne yapacağınızı anlatmaya başladığınız anda, kaybetmişsinizdir.

Sen bana bakma ben senin baktığın yerde olurum.

Almanya'nın ve geriye kalan batı kıta avrupası'nın toplumsal istatistikleri, ingiltere'dekilere oranla acınacak durumdadır. Ama gene de, arkasındaki medüza başını şöyle bir görmemize yetecek kadar perdeyi aralıyorlar. Hükümetlerimiz ve parlamentolarımız, ingiltere'deki gibi, zaman zaman, ekonomik koşulları inceleyecek komisyonlar kursa; bu komisyonlara gerçeği araştırmak için aynı biçimde tam yetkiler verilse; bu görevler için ingiltere'nin fabrika denetmenleri,halk sağlığı konusundaki sağlık raportörleri, kadınlar ile çocukların sömürülmesi, konut ve beslenme konularını inceleyen komiserler gibi yetenekli, tarafsız ve saygın insanlar bulunabilse; bizdeki durumu görüp dehşete düşerdik. Perseus, avladığı devler kendisini görmesin diye sihirli bir başlık giyerdi. Biz ise, devlerin varlığını görmemek için, sihirli başlığı gözlerimize ve kulaklarımıza kadar indiriyoruz.

Kölelerin rüyası, efendisini kendisinin satın alabileceği bir pazardır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste