Bir akıllının dostluğu tüm delilerin dostluğundan daha iyidir....

söz kimin

Bu sayfada Filozof Demokritos tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Demokritos şöyle demiştir: Bir akıllının dostluğu tüm delilerin dostluğundan daha iyidir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Demokritos

Bir akıllının dostluğu tüm delilerin dostluğundan daha iyidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Kurnazlık bozuk para gibidir onunla pek bir şey alınmaz. Bozuk paranın insanı ancak bir iki saat idare edebilmesi gibi, kurnazlık da bazı şeyleri gizler, karşıdaki insanı aldatır ama uzak ufukları görmek, büyük bir olayı başından sonuna dek götürebilmek için yetmez. Kurnazlık uzağı göremez. Ancak burnunun dibindekileri görür, uzağı değil. Onun için de başkaları için hazırlanmış tuzağa düşürür insanı.

Teslim ol, rahat bul.

İnsanoğlu anasının karnındayken alnına yazılıyor mutlu mu mutsuz mu olacağı. Olabildiğince az şey duyan ya da hiç duymayan kişiye ne mutlu! İstediği azıcık şeyi yaşam ona verir. Yaşadığını duyan ve bir şeyler isteyense mutsuzdur; hiçbir zaman elindekiyle

Düşüncelerinizin ya da yaşam biçiminizin yanlış olduğu, asla ve asla, çoğunluğun görüşleriyle ters düştüğümüz görüşünden yola çıkılarak kanıtlanamazdı.

Bebeklikte zevk algılayan reseptörler iyi gelişmemiştir; o yüzden bebekler zevki bir erime duygusu olarak algılar; erişkin rüyalarında da cinsel doyum erime tonunda yaşanır. Bebekliğimiz o yüzden, hiç dökemediğimiz üstümüzdeki sıvadır. Sıvayı yalnızca, ça

Bir insan kötü bir düşünceyle konuşur ya da hareket ederse onu ıstırab takip eder. Eğer bir adam saf bir düşünceyle konuşur ya da bereket ederse, onu bir gölge gibi mutluluk takip eder ve asla bırakmaz.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste