Eğer bir insan bir işe kesin olarak, ben biliyorum iddiası ile başlarsa, şüph...

söz kimin

Bu sayfada İngiliz filozof, bilim adamı, avukat, hukukçu, devlet adamı ve yazar Francis Bacon tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Francis Bacon şöyle demiştir: Eğer bir insan bir işe kesin olarak, ben biliyorum iddiası ile başlarsa, şüph... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Francis Bacon

Eğer bir insan bir işe kesin olarak, ben biliyorum iddiası ile başlarsa, şüphe ile son bulur. Fakat eğer o şüphe ile başlamaya razı olursa, sonunda gerçeği bulacaktır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Parmak kadar bir fare bir kazan sütü berbat eder. İhlas, saf süt... Riya, süte düşen fare...

Yüreğim Milletimin hainden kanlıdır. Böylece bir milletin, İslâm Mlletinin düştüğü acı bölünme, cehalet, maddî ve mânevî batış hali beni tarifsiz sıkıntılara düşürür. ama yine Allah'ın rahmeti gelir, beni ye'se düşmekten kurtarır.

Sahip olunan bir şey, hiçbir zaman kendimi iyi hissetmemi sağlamadı.

Kötülerin (ve kötülüğün) kazanması için iyilerin seyirci kalması yeter. Eğer iyiliğiniz aktif değilse, kötülüğe hizmet edersiniz.

Ancak yetenekli olduğunu düşünebilme yetisine sahip olanlar yeteneklidir.

Bil ki, kalble giybet etmek, dille etmek gibi haramdır. Bir kimsenin noksanını, kusurunu başkasına söylemek doğru olmadığı gibi, kendi kendine söylemek de caiz değildir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste