Hayatta bütün başarılarımı her zaman ve her işte zamanından bir çeyrek saat ö...

söz kimin

Bu sayfada İrlandalı oyun yazarı, romancı, kısa öykücü ve şair Oscar Wilde tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Oscar Wilde şöyle demiştir: Hayatta bütün başarılarımı her zaman ve her işte zamanından bir çeyrek saat ö... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Oscar Wilde

Hayatta bütün başarılarımı her zaman ve her işte zamanından bir çeyrek saat önce harekete geçmeme borçluyum.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Yargı içerisinde mahkemelerin tam bağımsızlığı anayasa içerisinde güvence altına alınmalıdır.

En büyük başarı bile ilk başta ve bir süreliğine bir hayaldir. Meşe palamudun içinde uyur, kuş yumurtanın içinde bekler ve bir ruhun en yüce hayalinde bir uyandırma meleği kıpırdanır. Hayaller, gerçeklerin fideleridir.

Neyse ki akış, dünyada kodlanabilen tek şeydir de. Unutmayalım ki, fikirler akışlardır: Herakleitos 'aynı nehre bir kez daha giremeyiz' demesinin ardından ekliyordu: 'üstümüze başka başka sular geldikçe, hem biziz, hem değiliz.' Sorunun bir zaman sorunu olmasından çok, bir akış sorunu olduğu besbellidir. Yine unutmayalım ki, arzular akışlardır; davranışlar akışlardır; zaman ve olaylar akıp geçerler.

Sevgiyi yaşamak için atılacak ilk adım; sevmenin tıpkı yaşamak gibi bir sanat olduğunu kabul etmektir. Herhangi bir sanatı öğrenmek için ne yapıyorsak, sevmeyi öğrenebilmek için de aynı şeyleri yapmamız gerekir.

Toplumsal anlamda herkesin hem gözetlenen hem de gözetleyen haline gelmesi, herkesin birbirinden kuşku duyması ve gözetlemesi korku toplumunu yaratır.

Bütün Afrikada olduğu gibi Uganda'da muzdan alkollü içkiler yapılıyor. Hem de bir değil iki çeşit... Bir nevi biraya benzeyenine 'Pombe' rakıyı andıranına da 'Varagi' diyorlar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste