Birisinin hatasına öfkelendiğinde derhal kendine bak ve kendinin de nasıl hat...

söz kimin

Bu sayfada Filozof, Roma imparatoru Marcus Aurelius tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Marcus Aurelius şöyle demiştir: Birisinin hatasına öfkelendiğinde derhal kendine bak ve kendinin de nasıl hat... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Marcus Aurelius

Birisinin hatasına öfkelendiğinde derhal kendine bak ve kendinin de nasıl hata yaptığını düşün; örneğin iyinin paraya ya da hazza ya da bir parça şöhrete eşdeğer olduğunu düşünmen gibi.. Bunun bilincine vardığında, özellikle de seni öfkelendiren kişinin gergin olduğunu ve yapabileceği pek başka bir şey olmadığını ayrımsadığında öfkeni hemen unutursun. Ve eğer bir yolunu bulabilirsen, karşındaki insanın gerginliğini gidermelisin.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Hiç yaşamadığı şeylerden söz eden, onları işleyen yazar nefret uyandırır. Ama dikkat, bir katil, cinayetten söz edecek en uygun kişi değildir.

Sevgi her zaman karşılık görür, kin de.

İnsanların farklı statüleri olsa da inanıyorum ki birinin varlığı, diğerinden daha değerli değildir.

Lenin, güçsüz rusya sosyalizmi ile güçlü rusya devrimci demokratlarını birleştirip, mucizevi yollarla iktidara götüren kimsedir; yolu, sosyalizmi iktidara götürüyor.

Eğer aptal bir insanı motive ederseniz, motive olmuş bir aptal elde edersiniz.

Ağızdan çıkmış yemin titreyen yüreğe güç verebilir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste