Sevdiğimiz insanlar, her zaman açıkça seçemesek de peşinde koştuğumuz bir hay...

söz kimin

Bu sayfada Fransız romancı, deneme yazarı ve eleştirmen Marcel Proust tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Marcel Proust şöyle demiştir: Sevdiğimiz insanlar, her zaman açıkça seçemesek de peşinde koştuğumuz bir hay... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Marcel Proust

Sevdiğimiz insanlar, her zaman açıkça seçemesek de peşinde koştuğumuz bir hayali özlerinde barındırırlar.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Az miktarda okuyun, ama tekrar tekrar okuyun; gerçek ve kurmaca arasında hiçbir fark yoktur ve geçmişin tamamı belleğimizde kalanlardan ibarettir.

Şiir bahçemizdi gökdelen oldu. Aklımıza nasıl bak gülen oldu.

Bir safsata yerleşti mi, onun mantıkla yıkmaya çalışmayın, çünkü başaramazsınız. Onu zamana terk edin.

Ölümün avcı olduğu bir dünyada, pişmanlıklar ve kuşkular için zaman bulunmaz.

Bazıları doğanın işlemlerinden mucizeler olarak bahsetmenin bilimsel olmadığını iddia edebilir. Ancak unvanın amacı, hukukun üstünlüğüne bağlı çok güzel şeyler bulma paradoksunda yatıyor.

Kıskançlığın en belirgin özelliği şudur: günlük hayatta onca eşitsizlikle karşılaşmamıza karşın herkesi kıskanmayız. Bazı kişilerin başarılı olmaları bizi hiç rahatsız etmezken, bazı kişilerin bizden çok az farklarla üstün olmaları bizi amansız sıkıntılara sokar, bizim için işkenceden beterdir. Çünkü aslında sadece benzeştiğimizi hissettiğimiz insanları, yani referans aldığımız grubun üyelerini kıskanırız. Bize en dayanılmaz gelen başarılar, sözde eşit olduğumuz kişilerin başarılarıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste