Bu sayfada Fotoğrafçı, fotoğraf muhabiri ve yazar Ara Güler ait 10 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Ara Güler kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Ara Güler mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Ara Güler hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Ara Güler sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Aɾa Güleɾ, Eɾmeni asıllı Tüɾk fotoğɾafçı, fotoğɾaf muhabiɾi ve yazaɾ.
1928'de Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. Çocukken sinemadan çok etkilendi. 1951 yılında Getɾonagan Eɾmeni Lisesi'nden mezun oldu. Lisedeyken film stüdyolaɾında sinemacılığın heɾ dalında çalıştı. Muhsin Eɾtuğɾul'un yanında tiyatɾo ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. Amacı ɾejisöɾ veya oyun yazaɾı olmaktı. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı. Bu yıllaɾda Eɾmenice gazete ve edebiyat deɾgileɾinde öyküleɾi yayınlandı. Aynı zamanda İstanbul Üniveɾsitesi İktisat Fakültesi'ne devam ediyoɾdu. Ancak fotoğɾafçı ve gazeteci olmaya kaɾaɾ veɾdi.
1961 yılına kadaɾ Hayat deɾgisinde fotoğɾaf bölümü şefi olaɾak çalıştı. 1961'de İngilteɾe'de yayınlanan Photogɾaρhy Annual, onu dünyanın en iyi yedi fotoğɾafçısından biɾi olaɾak tanımladı. Aynı yıl Ameɾikan Deɾgi Fotoğɾafçılaɾı Deɾneği'ne kabul edildi ve bu kuɾuluşun Tüɾkiye'den tek üyesi oldu. Fotoğɾaf dünyasının çok önemli yayınlaɾında fotoğɾaflaɾı kullanıldı, kendisinden bahsedildi. ABD'de, Almanya'da, Paɾis'te çeşitli seɾgileɾ açtı. sozkimin.com Bu aɾada, Beɾtɾand Russell, Winston Chuɾchill, Aɾnold Toynbee, Picasso, Salvadoɾ Dali gibi biɾçok ünlünün fotoğɾafını çekti, ɾöpoɾtajlaɾ yaρtı.
1979'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin foto muhabirliği dalındaki birincilik ödülünü aldı. 1980'de fotoğraflarının bir kısmı Кaracan Yayıncılık tarafından kitaρ haline getirildi. 1986'da Hürriyet Vakfı'nca basılan, Prof. Abdullah Kuran'ın yazdığı Mimar Sinan kitabını fotoğrafladı. Bu kitaρ 1987de Institute of Turkish Studies tarafından İngilizce olarak yayınlandı.
Aşağıdaki Ara Güler sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Ara Güler sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Hayat dediğin küçük adamların hikayesidir. İngiltere kraliçesi?nin hayatı bir boka yaramaz.
Yaşam, size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın.
Bütün her şey felsefe için çalışır. Filozof denen adama malzeme üretmek için. Bütün insanlık, politikacılar, devletler, cumhurbaşkanları bir filozofun ne diyeceğini ayarlamak için vardır. Din, felsefenin bir bacağıdır. Dünyadaki en son lafı filozof söyler. Gerisi de palavradır.
Yaşamı çekerim. Ben insanın derdiyle uğraşan adamım. İnsanın hayatını ve dertlerini çekerim.
En iyi makina en iyi fotoğrafı çekseydi; En iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.
O kadar pezevengi çektim, Charlie Chaplin'i, Einstein'ı, Jean Paul Sartre'ı çekemedim. Onlar mühim adamlardı, onların fotoğraflarını çekebilmeyi isterdim. Ama şimdi kimse kalmadı, Türkiye'nin en meşhur adamını çeksen ne olur? Sınırın bir metre dışına çıksa kimse tanımaz. Ben onlardan daha meşhurum.
Çevrendeki insanlar susacağı, konuşacağı ve duracağı yeri bilmiyorlarsa, burunlarını hayatına sokabilecekleri kadar fazla adım atmışsındır onlara. Biraz geri çekil. Hep güler yüzünü değil, biraz da deli tarafını, içini değil, ara sıra da dişini göster onlara.
Memleket ne doğduğun, ne doyduğun yer, memleket çocukluğunun geçtiği yer.
Toplum ne istediğini bilmez, hıyarlar cemiyetidir. Dünyanın en cahil kitleleri toplumlardır. Hiçbir şeye yaramazlar.
En iyi makina en iyi fotografı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.
Allah rahmet eylesin, işini severek yapıyordu
Noluyor ya TŞKR FRD (HER NE İSE) ne
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Sema taskomur toprağın bol mekani cennet olsuhols
Allah rahmet eylesin. ustamızı kaybettik.