Alexander Fleming Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada İskoç bakteriyolog Alexander Fleming ait 9 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Alexander Fleming kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Alexander Fleming mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Alexander Fleming
  • Adı: Alexander Fleming
  • Doğum: 6 Ağustos 1881
  • Ölüm: 11 Mart 1955
  • Mesleği: İskoç bakteriyolog
Alexander Fleming Kimdir Sayfası

Bu sayfada Alexander Fleming hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Alexander Fleming sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Alexander Fleming, İskoçyalı bir mikrobiyolog ve tıp araştırmacısı.

6 Ağustos 1881'de İskoçya'nın Darvel kentinde doğdu ve 11 Mart 1955'te Londra'da öldü.

Alexander Fleming, 1928 yılında Penicillium notatum adlı küf mantarının bir kültürünü yanlışlıkla açık bıraktığında, mantarın bakteri üremesini durdurduğunu keşfetti. Bu keşif, modern antibiyotik tedavisinin temellerini oluşturdu.

Alexander Fleming, tıp eğitimini Edinburgh Üniversitesi'nde aldı ve I. Dünya Savaşı sırasında askeri tıp araştırmalarına katıldı. Savaşın ardından, St. Mary's Hastanesi'nde çalıştı ve burada Penicillium notatum keşfini yaptı.

1929'da Alexander Fleming, penisilin adı verilen keşfinin yaygın kullanımının önemini anlayan ilk kişilerden biriydi ve antibiyotiklerin geliştirilmesinde öncü oldu. 1945 yılında Nobel Tıp veya Fizyoloji Ödülü'nü, Howard Florey ve Ernst Chain ile birlikte, penisilinin keşfi ve geliştirilmesi için aldı.

Alexander Fleming, mikrobiyoloji, immünoloji ve antibiyotiklerin geliştirilmesi gibi konularda yaptığı çalışmalarla tanınır. Özellikle, antibiyotik direncinin önemine dikkat çeken öngörüleriyle bilinir.

Alexander Fleming'in aldığı bazı ödüller
- Nobel Tıp veya Fizyoloji Ödülü (1945): Penisilinin keşfi ve geliştirilmesi için Howard Florey ve Ernst Chain ile birlikte.
- Copley Madalyası (1946): Royal Society tarafından verilen en yüksek ödül. Mikrobiyoloji ve antibiyotiklerin geliştirilmesi alanındaki çalışmaları nedeniyle.
- Knight Bachelor unvanı (1944): İngiltere Kraliyet Nişanları'nın bir parçası olarak, İngiliz İmparatorluğu'nun hizmetine katkılarından dolayı.
- Royal Society of Edinburgh Altın Madalyası (1941): Bilimsel araştırmalarına yaptığı katkılar nedeniyle.
- Edinburgh Üniversitesi Fahri Doktorası (1936): Tıp alanındaki çalışmaları nedeniyle.
- St. Mary's Hastanesi Fahri Doktorası (1946): Hastanede yaptığı çalışmalar nedeniyle.
- American Medal of Honor (1946): Amerikan Tabip Birliği tarafından verilen bir ödül. Antibiyotiklerin tıpta kullanımı konusundaki çalışmaları nedeniyle.
- Albert Medal (1946): Royal Society of Arts tarafından verilen bir ödül. Antibiyotiklerin geliştirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle.
- John Scott Madalyası (1943): Philadelphia'daki Franklin Enstitüsü tarafından verilen bir ödül. Penisilin ve diğer antibiyotiklerin geliştirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle.

Alexander Fleming Sözleri 9 Adet

Aşağıdaki Alexander Fleming sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Alexander Fleming sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

(Penisilin keşfi) kazanın bir zaferi, tamamen akademik bir bakteriyolojik problem üzerinde çalışırken olan şanslı bir olaydı.

Bazen aradıklarını bulan da olur.

Penisilin iyileştirir, ancak şarap insanları mutlu eder.

O halde cahil adamın kendini kolayca aşırı dozda alabileceği ve mikroplarını ölümcül olmayan ilaç miktarlarına maruz bırakarak dirençli hale getirebileceği tehlikesi vardır.

Penisilin dükkanlardan herhangi biri tarafından satın alınabildiğinde zaman gelebilir.

Penisiline dirençli mikropların laboratuvarda dirençli hale getirilmesi, onları öldürmek için yeterli olmayan konsantrasyonlara maruz bırakmakla zor değildir ve aynı şey vücutta bazen meydana gelmiştir.

Ama sanırım ben de aynısını yaptım.

Bazen aradıklarını bulan da olur. 28 Eylül 1928'de şafak söndükten hemen sonra uyandım zaman, dünyanın ilk antibiyotiği veya bakteri katili keşfederek kesinlikle tüm tıbba devrim yapmayı planlamadım.

Her işte ilk adımı atan o yalnız adamdır. Ayrıntılar bir ekip tarafından sonradan hazırlanabilir. İlk teşebbüsün fikri, ilk sezgi bir tek bireyindir.

Yorumlar 4 Adet

Perihan

Ne bakiyon

pensili bulmustur soranlar olmustur iyi aksamlar

Perihan

Nokta

Penisilin gibi önemli bir ilacı bulmuştur.

Perihan

Isimsiz kiz

Penisilin i mi buldu yani

Perihan

Ali kaya

Ne bulduğunu hayla öğrene medim.

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste