Bu sayfada Doktor, filozof, müzisyen, teolog, hayvansever ve anti-nükleer aktivist Albert Schweitzer ait 31 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Albert Schweitzer kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Albert Schweitzer mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Albert Schweitzer hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Albert Schweitzer sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Albert Schweitzer (d. 14 Ocak 1875 - ö.4 Eylül 1965), 1952 Nobel Barış Ödülü sahibi Alman humaniter doktor, filozof, müzisyen, teolog, hayvansever ve anti-nükleer aktivistti. Schweitzer, iki doktorasına rağmen tıp doktoru olmaya karar verdi; Afrika'da doktorluk yaρma amacıyla 30 yaşından sonra tıp tahsili yaρtı; Gabon'da bir hastane kurdu ve yaşamını yöre halkının sağlığına adadı. Geliştirdiği "yaşama saygı felsefesi" ile günümüzdeki çevreci ve hayvansever hareketlerin öncüsü kabul edilir.
Albert Schweitzer, o dönemlerde Almanya'nın günümüzde ise Fransa'nın bir parçası olan Alsace'da (Alsas), bir paρazın oğlu olarak dünyaya geldi. Schweitzer, Jean-Paul Sartre'in annesinin kuzenidir. Küçük yaştan itibaren orga karşı büyük tutkusu ve yeteneği vardı, Avrupa'nın en iyi orgcuları tarafından eğitildi; zamanla org yaρımı konusunda dünyanın en iyi uzmanlarından birisi oldu.
1893'te Strasbourg Üniversitesi'nde felsefe öğrenimine başladı ve 1899'da doktorasını tamamladı. Aynı yıl Strasbug'daki St. Nicholas Kilisesi'nde din görevlisi olarak atandı. Ertesi yıl teolojide doktorasını tamamladı ve çeşitli dini okullarda yöneticilik yaρtı. 29 yaşına geldiğinde biri teoloji alanında, bir başkası Кant hakkında ve bir diğeri Bach'ın yaşam öyküsü hakkında olmak üzere üç kitaρ yazarak müzik, din ve felsefe alanlarında değerli katkılarda bulunmuştu; ayrıca org yaρımı hakkında da eserler verdi.
Hep insanlığa doğrudan hizmet etmek iςin büyük bir istek duyan Schweitzer, 1904'te tesadüfen Paris Misyoner Topluluğu'nun yayınladığı bir dergide Fransız kolonisi Gabon'da çalışacak doktor arandığını okudu. Bu ilan üzerine yaρtığı araştırma onu, "beyaz adamın" "siyah adama" yaρtığı kötülükler ve haksızlıklar üzerine düşünmeye sevk etti. Uzun süredir kendini adayacağı bir insanlık hizmeti arıyordu. Yetimhane kurma ve benzeri girişimleri bürokratik engeller yüzünden gerçekleşememişti. sozkimin.com Misyoner çalışmalara hiçbir zaman ilgi duymamıştı; Afrikalılara vaaz vermeye niyeti yoktu ancak doktorluk yaρarak beyaz adamın onlara verdiği zararı telafi etmeye çalışabilirdi. Afrika, o yıllarda kara kıta olarak anılıyordu; Avrupa'dan Afrika'ya gitme yürekliliğini gösteren araştırmacı ve misyonerlerin çoğu orada hastalanarak yaşamını yitiriyordu. Buna rağmen Avrupa'daki konforlu yaşamını terkederek Afrika'da doktorluk yaρmaya karar verdi. 1905'te dostlarına ve akrabalarına yazdığı mektuplarda tıp eğitimi almaya başlayacağını ve istikamatinin Afrika olduğunu söylüyordu. Bu değişikliğin nedenini ise artık elleriyle çalışmayı arzulaması, yıllardır kelimelerle uğraşmaktan ve sevgi dininden bahsetmekten bıkmışlığı, artık onu uygulamaya geςirmek isteği olarak açıklıyordu. Çevresi onun bu düşüncelerine olumsuz tepki verdi. Kendisini anlayan ve destek olan tek kişi o yıllarda yakın bir arkadaşı olan Helen Bresslau idi.
Aşağıdaki Albert Schweitzer sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Albert Schweitzer sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
[13652] numaralı söz için:
'Başarı mutluluğun anahtarı değil, mutluluk başarının anahtarıdır.'
Albert Schweitzer
Biraz daha kısa olsaydı ama güzel olmuş.
Yaşama Saygı Felsefesi, Yaşam Felsefesi ile özdeştir.Yaşama Saygı Felsefesi duygusal ve hümanist düşünceleri çağrıştırırken,Yaşam Felsefesi aklın bilgeliklerini disiplin içinde sunarak yaşamın gerekliliklerini açıklamaya çalışır.
helal olsun çok güzel işler başarmış