Akıllı olma cesaretini gösterin ve buna hemen şimdi başlayın. Doğru yaşayacağ...

söz kimin

Bu sayfada Romalı şair Horatius tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Horatius şöyle demiştir: Akıllı olma cesaretini gösterin ve buna hemen şimdi başlayın. Doğru yaşayacağ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Horatius

Akıllı olma cesaretini gösterin ve buna hemen şimdi başlayın. Doğru yaşayacağı günü erteleyen kişi nehrinin kurumasını bekleyen köylü gibidir. Ama nehir sonsuza kadar akacaktır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Anlayamıyorum... Bankacılarla müzik konusunda konuşabilirken, sanatçılar ancak paradan söz ediyorlar...

Dinin gereksizliğini kanıtlayan şey, anlaşılmasının olanaksız olmasıdır.

Bir efendi, her kim olursa olsun ve kendini ne kadar liberal gösterme arzusu taşırsa taşısın, her zaman efendidir. Onun varlığı, tüm altındakilerin köleliğini zorunlu yapar. Bundan ötürü eğer tanrı varsa ve insan özgürlüğüne hizmet etmek istiyorsa, bunu, ancak var olmaktan vazgeçerek yapabilir.

Ama bilmek ve şahit olmak en büyük mutluluktur. Macera ise büyük bir ibadet, çünkü O'nun eserini tanımanın başka bir yolu olduğunu görebilmiş değilim... Sana izin veriyorum, git. Git ve benim göremediklerimi gör, benim dokunamadıklarıma dokun, sevemediklerimi sev ve hatta, bu babanın çekmeye cesaret edemediği acıları çek. Dünyadan ve onun binbir halinden korkma.

Bizler sürekli çalışmakta ilk sırada; yaşamakta ise son sıradayız.

Gerçek iyimser, problemlerin farkındadır ama çözümleri de bilir, zorlukları görür ama üstesinden gelineceğine de inanır, olumsuzlukları yakalar ama olumlulukları da vurgular, en kötüye açıktır ama en iyiyi de bekler, şikâyet etmek için nedeni vardır ama gülümsemeyi seçer.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste