Ah bu insan yüzleri. Her şeyimizi bağladığımız, durmadan yanıldığımız....

söz kimin

Bu sayfada Türk öykü ve roman yazarı, şair Sait Faik Abasıyanık tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Sait Faik Abasıyanık şöyle demiştir: Ah bu insan yüzleri. Her şeyimizi bağladığımız, durmadan yanıldığımız.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Sait Faik Abasıyanık

Ah bu insan yüzleri. Her şeyimizi bağladığımız, durmadan yanıldığımız.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bu sistem kitaplardan öğrenilemez - bir okul gereklidir.

Dahiler, içkiyi bir ilaç gibi kullanıp içe içe yaşamsal sermayelerini tüketebiliyorlar. Atatürk, bu yolla türk uygarlığını kurtardı; ağzına bir damla içki koymayan hitler ise almanya'yı batırdı. Edmund kean, frederick robson ve charles dickens, kızıştıran uyarıcılarla yaşamlarını sürdürebildiler. Bu onlara

İnsanlar türlü türlüdür. Kimi nurdur, aydınlatır. Kimi havadır, ferahlatır. Kimi sudur, serinletir. Kimi ekmektir, zorunludur. Kimi ilaçtır, arada bir lazım olur. Kimi mikroptur, bulaştırır. Kimi zehirdir, öldürür!

Emrindekileri bağışlamasını bilmeyenler, bir gün bu insanların affına muhtaç olurlar.

Doğru olan, haklı olandır.

Kaç kitap okuyunca alım, kaç diyar görünce gezgin, kaç hezimetten sonra bezgin olurdu insan? Kaç olunca çok ; kaçta kalınca azdı rakamlar.?

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste