Alev Alatlı Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar Alev Alatlı ait 7 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Alev Alatlı kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Alev Alatlı mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Alev Alatlı
  • Adı: Alev Alatlı
  • Doğum: 1944
  • Mesleği: Türk yazar
Alev Alatlı Kimdir Sayfası

Bu sayfada Alev Alatlı hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Alev Alatlı sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Alev Alatlı, Türk yazardır

Alev Alatlı, lise eğitimini babası Ertuğrul Alatlı'nın askerî ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da tamamladı. Öğrenim hayatına devam ederek Ekonomi ve İstatistik lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) aldı. Yüksek lisans eğitimine ise "Fulbright" bursuyla gittiği Vanderbilt Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri bölümünde devam etti.

Sonrasında felsefe öğrenimine yöneldi ve doktora çalışmalarına Dartmouth College'da başladı. İlahiyat konusuyla ve düşünce ile medeniyet tarihi üzerine yoğunlaştı; ancak doktora derecesini almadan 1974'te Türkiye'ye dönüş yaptı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak görev aldı. Ayrıca California Üniversitesi ile psiko-dilbilim alanında işbirliği yaptı. sozkimin.com Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini yayımladı ve daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde başkan yardımcısı olarak görev üstlendi.

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkıları nedeniyle 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi. Ayrıca Aydınlanma Değil, Merhamet! adlı romanı ile 2006 yılında Moskova'da Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülünü kazandı.

10 Aralık 2012 tarihli Bülent Ecevit Üniversitesi Senato (Bülent Ecevit) toplantısında Alev Alatlı'ya Fahri Doktora unvanı verilmesine karar verildi ve unvan 25 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen bir törenle kendisine sunuldu.



Alev Alatlı, Edebiyat alanında 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

19 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Alev Alatlı'nın Dünya Nöbeti - Gogol'un İzinde 2. Kitap adlı eserinin Rusça çevirisini hediye etti.

Alev Alatlı, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştır. Bu kurulda ayrıca Orhan Gencebay, Murat Bardakçı, Hülya Koçyiğit, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Ümit Meriç gibi önemli isimler bulunmaktadır.

Alev Alatlı'nın Eserleri ve kitapları

Söyleşi:
Kelebek Etkisi Söyleşileri I
Kelebek Etkisi Söyleşileri II

Nasihatname:
America the Beautiful - Fesüphanallah! Nasihatname 1
All American He-Man - Hafazanallah! Nasihatname II

Roman:
Yaseminler Tüter Mi Hala?
İşkenceci
Kadere Karşı Koy A.Ş.

Or'da Kimse Var mı?:
Viva La Muerte (Yaşasın ölüm)
'Nuke' Türkiye
Valla Kurda Yedirdin Beni
O.K. Musti Türkiye Tamamdır
Beyaz Türkler Küstüler

Schrödinger'in Kedisi:
Kâbus
Rüya

Gogol'un İzinde:
Aydınlanma Değil, Merhamet!
Dünya Nöbeti
Eyy Uhnem! Eyy Uhnem!

İnceleme - Deneme:
Aydın Despotizmi
Eylül
Hayır Diyebilmeli İnsan
Şimdi Değilse Ne Zaman
Yorumsuz

Derleme:
Batıya Yön Veren Metinler
Bize Yön Veren Metinler

Tercüme:
Haberlerin Ağında İslam
Filistin'in Sorunu
En Emin Yol "Akvam ül-Mesâlik'li Marifat Ahval el-Memalik"

Alev Alatlı Sözleri 7 Adet

Aşağıdaki Alev Alatlı sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Alev Alatlı sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Zengin olmak, para kazanmak, güç, veya makam veya mevki, şan, şöhret sahibi olmak için gezegenin altını üstüne getiriyoruz.

Ne mutlu ki, insanların milliyetleri alınlarında yazmıyor.

Namus doğaüstü bir ahlak kuralı değil, toplumun somut çıkarlarının dayattığı bir davranış biçimi, bir iletişim yöntemidir.

Ey, Oğul! Güneşin balçıkla sıvanmadığı söylemi, zamanın ruhuna yenik düşenlerin avuntusudur. Tarih şahittir ki, güneş balçıkla sıvanabilir, gerçeklerin üstü örtülebilir. Hakikat sükût suikastına kurban gidebilir, hiç söylenmemiş, dile getirilmemiş gibi olabilir. Umumun zihniyetine ters düşen gerçek, öfke uyandırır. Sapkınlıkla, sapıklıkla suçlanır, savunmasız kalır.

Türkiye'de akıl iptal edilmiştir.

Ola ki, 'çok gülme ağlarsın' nasihati ile büyüyen bizler, gülebilmeyi güvence altına almak için ağlamayı seçenlerdendik.

Aydınların sorumluluğu halkın sorumluluğundan çok daha derindir.

Yorumlar 1 Adet

Perihan

Kezban

Merhaba bu yazı kime aittir? Bir de bir yerde yayımlandı mı ? Şimdiden cevabiniz için teşekkür ederim.
Admin: Merhaba Kezban hanım. Hayat bilgisi Wikipedia'dan alınmıştır. Sözleri ise çeşitli sitelerden toparlanmıştır.

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste