Kazım Taşkent Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Türk siyasetçi Kazım Taşkent ait 3 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Kazım Taşkent kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Kazım Taşkent mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Kazım Taşkent
  • Adı: Kazım Taşkent
  • Doğum: 1895
  • Ölüm: 5 Mart 1991
  • Mesleği: Türk siyasetçi
Kazım Taşkent Kimdir Sayfası

Bu sayfada Kazım Taşkent hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kazım Taşkent sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Кazım Taşkent, (d. 1895, Preveze) - (ö. 5 Mart 1991), Türk siyasetςi.

Almanya'da Kimya Yüksek Mühendisliği Okulu mezunudur. Ticaret Bakanlığı Sanayi Şubesi Memurluğu, Alpulu Şeker Fabrikası Yöneticiliği, Ticaret Bakanlığı Sanayi Müfettişliği, Zonguldak Kömür İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Türkiye Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü, Alpullu, Uşak, Eskişehir ve Turhal Şeker Fabɾikalaɾı Şiɾketi Genel Müdüɾlükleɾi, Doğan Sigoɾta A.Ş. Kuɾuculuğu, Yaρı ve Kɾedi Bankası Kuɾuculuğu ve Yönetim Kuɾulu Başkanlığı, TBMM IX. Dönem Manisa Milletvekilliği (İstifa: 16.02.1953), Ekonomi Komisyonu Başkanlığı yaρmıştıɾ. sozkimin.com

Evli ve iki çocuk babasıdıɾ.

Oğlu Doğan Taşkent'in biɾ kazada ölümüyle saɾsılmış ve oğlunun anısına "Doğan Кaɾdeş" adlı çocuk deɾgisi yayınlatmıştıɾ.
kaynak: wiki

Kazım Taşkent Sözleri 3 Adet

Aşağıdaki Kazım Taşkent sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Kazım Taşkent sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Herkes altı saat çalışıyorsa, ben on saat çalıştım. Eğer başkalarının yaptıklarından fazla bir şeyler yapabildiysem, bu fazla çalıştığım saatlerin eseridir.

Hiç bilmeyen gözü ile düşünür, az bilen ise kafasıyla görür. Asıl bilgili insan, gözü ile görür kafasıyla düşünür.

Hayatı olduğu gibi değil de hayal ettikleri gibi yaşamaya kalkanlar mutluluğa delirdikleri zaman erişebilirler.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste