Etienne Bonnot de Condillac Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Düşünür Etienne Bonnot de Condillac ait 2 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Etienne Bonnot de Condillac kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Etienne Bonnot de Condillac mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Etienne Bonnot de Condillac
  • Adı: Etienne Bonnot de Condillac
  • Doğum: 30 Eylül 1714
  • Ölüm: 3 Ağustos 1780
  • Mesleği: Düşünür
Etienne Bonnot de Condillac Kimdir Sayfası

Bu sayfada Etienne Bonnot de Condillac hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Etienne Bonnot de Condillac sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Étienne Bonnot de Condillac (d. 1715 - ö. 1780), Fransız düşünür.

John Locke'un empirizminden etkilenerek duyumcu bir bilgi kuramı geliştirmiştir. Duyu algılarından kaynaklanan gözlemlerin bilginin kaynağı olduğu ilkesine dayalı bir duyumculuğu benimseyen Condillac, tüm bilgilerin şekil değiştirmiş birer duyum olduğunu savunmuştur. O, bilginin de ötesinde, insanda manevi olan her şeyi, insanın tüm zihinsel faaliyetlerini dış dünyaya ilişkin duyuma indirgemiş ve bu tezini kanıtlamanın yollarını aramıştır. sozkimin.com Empristlerin çoğu bilginin değilse de aklın doğuştanlığını kabul eder. Condillac ise, duyumlardan ayrı bir aklın ya da zihnin varlığını da reddeder.

kaynak: wiki

Etienne Bonnot de Condillac Sözleri 2 Adet

Aşağıdaki Etienne Bonnot de Condillac sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Etienne Bonnot de Condillac sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

İstek, akıl tarafından yaşanan önceki haz duyumlarının anımsanmasıdır.

Felsefe duyumların bilgisidir.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste