Atatürk, 1919'da anadolu'dan düşmanları kovmak için bandırma gemisi'yle samsu...

söz kimin

Bu sayfada Politikacı, avukat Fidel Castro tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Fidel Castro şöyle demiştir: Atatürk, 1919'da anadolu'dan düşmanları kovmak için bandırma gemisi'yle samsu... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Fidel Castro

Atatürk, 1919'da anadolu'dan düşmanları kovmak için bandırma gemisi'yle samsun'a çıktı. Ve anti-emperyalist bir savaş verdi ve zafere erişti. Biz, atatürk'ün bu devrimci savaşından etkilendik-esinlendik ve tam 40 yıl sonra, 1959'da granma gemisi'yle havana'ya çıktık. Ülkemizden emperyalistleri ve işbirlikçisi faşist batista rejimini yıkmak için. Biz de zafere eriştik. Bizim ve tüm mazlum halkların esin kaynağıdır devrimci kemal atatürk.. Sağdan sola doğru yazılan arap harfli alfabe'yi bırakıp, soldan sağa doğru yazılan latin harfli abece'ye geçilen harf devrimi başta olmak üzere, bir dizi çağdaş ve aydınlanmacı cumhuriyet devrimlerini bu kadar kısa sürede biz asla başaramazdık.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Allah seni yarattığı zaman temiz olarak yaratmıştır. Aklını topla, toprağa kirli girmek ayıptır.

Kötü olan okuma, okumaktan bir nevi afyon hizmeti bekleyenlere aittir ki, onlar gerçek dünyadan ayrılarak kendilerini bir hayal alemine daldırırlar. Okumaksızın bir dakika geçiremezler.

Nefes almakla aynı sebep yüzünden yazıyorum; yapmasaydım ölürdüm.

Sevgili Ekselanslarım! Peynir ve yumurta toplamak için savaşa gitmedim, ama başka bir amaç için.

İşadamlarına hitaben, 'Ah benim aslan görünüşlü, tavşan yürekli büyük sermayem'!

Yalan hem sözcüklerle söylenir, hemde sessizlikle.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste