Bir insan için gerçek dünyevi mutluluk ve gerçek sonsuz mutluluk, bilgelik ve...

söz kimin

Bu sayfada Filozof Baruch Spinoza tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Baruch Spinoza şöyle demiştir: Bir insan için gerçek dünyevi mutluluk ve gerçek sonsuz mutluluk, bilgelik ve... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Baruch Spinoza

Bir insan için gerçek dünyevi mutluluk ve gerçek sonsuz mutluluk, bilgelik ve gerçek bilgiden oluşur; yoksa başkalarından daha bilge olmasından ya da bir başkasının gerçek bilgiye sahip olmamasından değil.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ben senin içinde olan ışığı söndürmemeye çalıştım yalnızca.

Düşüne hizmet eden, dünyasına hükmeder.

Karşıma çıkma sakın Sokulma artık bana Alıştım yalnızlığa Boşluğa baka baka. Yoruldum beklemekten Dönersin bir gün diye Kalbsiz oldu Döndüm bir serseriye Çıkma artık karşıma Unuttum artık seni Ne geçmiş , ne gelecek Mutlu etmiyor beni Karşıma çıkma sakın Sokulma artık bana Kime yar olursan ol Yalnız bana dokunma.

Bilimle sanat, mantıkla hayalgucu arasında denge geliştir.

Kim daha fazla insan ise, daha fazla dertli olur.

Coşkun bir halde olmak istersen sembolik olanın dışına çıkmalısın. Sembolik olandan özgürleşmek demek toplumdan özgürleşmektir. Sembolik olandan özgürleşmek bir birey haline gelmektir. Sembolik olandan özgürleşmek için gerçek olanın içine girme cesareti gösterdin. Ve sadece gerçek gerçektir; sembolik olan gerçek değildir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste