İnsanın en fazla ihtiyacını temin eden, kalbine mukabil bir kalbin bulunmasıd...

söz kimin

Bu sayfada İslam alimi, yazar Said Nursi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Said Nursi şöyle demiştir: İnsanın en fazla ihtiyacını temin eden, kalbine mukabil bir kalbin bulunmasıd... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Said Nursi

İnsanın en fazla ihtiyacını temin eden, kalbine mukabil bir kalbin bulunmasıdır ki, her iki taraf sevgilerini, aşklarını, şevklerini mübâdele etsinler ve lezâizde birbirine ortak, gam ve kederli şeylerde yek diğerine muâvin ve yardımcı olsunlar.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ey başkalarına ağlayan göz! Gel bir müddet otur da kendine ağla.

Bir yola neden çıktığınızı bilmiyor olabilirsiniz. Yoldaki bu kalabalığın içinde ne işiniz olduğunu bilmiyor, hatta bunu sormuyor bile olabilirsiniz. Yolun sonunu merak etmemek gibi bir dinginliğin, sonsuza kadar yürümeye yetecek bir gücün sahibi de olabilirsiniz. Sizi yolculuğa çeken yolun sonu değil, yolun kendi de olabilir. Belki sadece gitmeyi seviyorsunuzdur. Kaçıyor da olabilirsiniz ya da böyle olduğunu sanıyorsunuzdur. Öyledir.

Düşmanın yoksa, hayatta hiç başarılı olamadın demektir.

Bilgi konuşturur, bilgelik susturur. Başarı parlatır, mutluluk yumuşatır. Zeka hızlandırır, akıl güçlendirir. Zenginlik gösterir, zarafet gizler.

Yaptığın işi sevmiyorsan sevdiğin işi yapmayı dene.

Farkında Olmak İyileşmenin ve Değişmenin İlk Adımıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste