Bağnazlığı kökünden yok etmek için uyutmak gerekir....

söz kimin

Bu sayfada Fransız generali Napolyon tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Napolyon şöyle demiştir: Bağnazlığı kökünden yok etmek için uyutmak gerekir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Napolyon

Bağnazlığı kökünden yok etmek için uyutmak gerekir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İşimiz Allah'a kalmışsa, olmuş bil.

Üniversitede kalsaydım öğretmen olurdum.

Kalbini aldım, başucuma koydum. Dinledim uzun uzun. Leyla'dan beridir söylenen bir mısra atıp duruyor içinde. Aşk, aşk, aşk.

Doğruyu yanlıştan ayırt edebilen bir insan olmak istiyorsan perhiz ehli ol ve her işin peşinden koşma. Büyüklere hizmet et, küçüklere karşı şefkatli ol. Bencil olma. Aşk derdinden gafil olma. Allah'ı kendi vücudundan dışarıda arama. Çünkü bulamazsın. Giydiğin insanlık elbisesini ganimet bil. Bildiğini yerinde söyle. Bilmediğini sor. Herkese dürüst davran. Kendini beğenmişlerden olma. Bir şeyi kaybetmişsen onu ara. Kaybetmediğin bir şey için isyan etme. Gündüzü götüren, geceyi getiren, bazen karanlığı, bazen, aydınlığı ortaya çıkaran, bu cihanı halden hale sokan kuvvete sahip Allah'a asi olma.

Kendisini iyi döşenmiş bir eve götüren bir adam 'bir daha yerlere tükürmemesini' tembihlemeye kalkınca diyojen derhal adamın yüzüne tükürür ve 'buradan daha kirli bir yer bulamadım' der.

Beni düşündüren kötülük, yazdıran ise iyilik.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste