Birisi tarafından delice sevilmek size güç verir, birisini delice sevmek ise ...

söz kimin

Bu sayfada Çin filozofudur Lao Tzu tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Lao Tzu şöyle demiştir: Birisi tarafından delice sevilmek size güç verir, birisini delice sevmek ise ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Lao Tzu

Birisi tarafından delice sevilmek size güç verir, birisini delice sevmek ise cesaret.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Evren, yani olan her şeyin toplamı, cismanîdır, yani 'beden'dir, ve büyüklük, uzunluk, genişlik ve derinlik boyutlarına sahiptir. Evrenin her parçası 'beden'dir, ve 'beden' olmayan bir şey, evrenin parçası değildir. Ve evren her şey olduğuna göre, onun parçası olmayan şey hiçbir şeydir, dolayısıyla hiçbir yerdedir.

Asalet, bir ve biricik erdemdir.

İnsan isimlere, formlara ve maddesel dünyaya bağlanır ve onların zihnin bir yanılsaması olduğunu, zihinde oluştuğunu unutur ve hata yapar böylece zihnin özgürlüğü engellenmiş olur.

Ahlak insanla hayvanı birbirinden ayırır, siyaset birleştirir.

Eğer ölümüm emredildiyse söyleyin. Namazımı kılayım, daha sonra görevinizi yerine getirin. Çocukluğumdan beri kırk yıldır mahpus hayatı yaşamaktayım. Her gün bir parça ölmektense bir kerede ölmek çok daha iyi. Bir tek soluk için ne dehşete katlanmak zorunda kalıyoruz.

8 yaşındaki çocuğun facebook, twitter, iphone var. Ben 8 yaşındayken boyama kitabım, pastel boyam ve hayal gücüm vardı.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste