Ne çiçeğe fazla su ver. Ne insanlara fazla yüz ver. Çünkü bir çiçeği ne kad...

söz kimin

Bu sayfada Söz yazarı Fatma Bilgindal tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Fatma Bilgindal şöyle demiştir: Ne çiçeğe fazla su ver. Ne insanlara fazla yüz ver. Çünkü bir çiçeği ne kad... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Fatma Bilgindal

Ne çiçeğe fazla su ver.
Ne insanlara fazla yüz ver.
Çünkü bir çiçeği ne kadar fazla sularsanız kurur.
Bir insana da değerinden fazla ilgi gösterirseniz o da kudurur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dünyayı anlamak için kullandığımız dil son derece önemli; bu dil düşüncelerimizi şekillendiriyor, kısıtlıyor; eğer doğayı bir makine gibi tanımlarsak o zaman ona varoluşumuza yabancı şeylerin bir parçası gibi davranırız. Aynı şekilde eğer hayvanlara eşya ve nesne muamelesi yaparsak, o zaman onlara yaşamı olmayan şeyler, sıradan basit metalar ya da kullanıp atılabilir objeler gibi bakmaya doğru meylederiz. Bu tür kavramlara minnet duyan insanlar hayvanları zincire vuruyor, hayvanları gıda, tıbbi ve eğlence kaynakları olarak sömürüyor; ya da mobilyalarını tırmıkladılar diye ötenazi uygulayarak öldürtüyorlar.

Aynen gerçek kraliçe gibi yanımda hiç para taşımam. Eğer bir mağazada bir şey beğenirsem, hep bizim ekipten birinin almasını istiyorum.

Türk genci! Düşman kalemiyle çizilen tabloyu görüyor musun?! İyi dikkat et. Bu tablo ebediyettir. O kadar büyük ve yüksek ki onu ebediyetler bile kavrayamaz ve kaldıramaz. İşte, Türk budur.

Ey oğul! İnsan fakir de olsa ilim ve hikmetiyle hükümdarların meclisinde yer alır.

İşveren sağmal inektir, iyi besleyeceksin ki süt versin.

Biz bu hapı yutarızda çıkarması zor olur.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste