Ertesi gün sana kavuşmayacağım için, uyumadığım geceler var benim....

söz kimin

Bu sayfada Türk şair ve yazar Cemal Süreya tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Cemal Süreya şöyle demiştir: Ertesi gün sana kavuşmayacağım için, uyumadığım geceler var benim.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Cemal Süreya

Ertesi gün sana kavuşmayacağım için, uyumadığım geceler var benim.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Pek çok dostluk ya da evlilik, insanların birbiriyle ilişki kurması ve birbirini sevmesi yerine, bir kişinin bir diğerini yalnızlığa karşı bir kalkan olarak kullanması nedeniyle başarısızlığa uğramıştır.

Güzeli sevmen değil, güzel sevmendi önemli olan ama sen bunu beceremedin.

Şöhret için; hayatımda başıma gelen en kötü şey bu; heyecanla üstünüze atlayan orospuymuşsunuz gibi sizinle konuşan insanlardan daha kötü bir şey olamaz. gerçekten içimi sızlatıyorlar, çoğu hakikaten tam bir kaçık gibi davranıyor.

Aşk sevmesini bilen için vardır ve karşılıksızdır. 'Ne kadar seversen o kadar severim' gibi düşünmek aşk değil, tüccarlıktır!

Başkalarının yalanlarını dinlemek ve bu yalanları yutmuş göründüğün için seni aptal bellemelerine göz yummak, alçalmayı sineye çekmek; dürüst, özgür insanların yanında olduğunu açık açık söyleyememek, üstelik yalan söylemek zorunda kalmak, gülümsemek. Hayır, hayır, beş para bile değeri olmayan bir lokma ekmek, bir sıcak köşe, bir mevki için çekilmez bütün bunlar. Böyle bir dünyada yaşanmaz!

Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil yetmiş iki millet dahi elin' yüzün' yumaz değil.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste