Bir sonsuz dizinin toplamını o dizinin sonlu açılımı olarak tanımlayalım. Bu ...

söz kimin

Bu sayfada İsviçreli matematikçi ve fizikçi Leonhard Euler tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Leonhard Euler şöyle demiştir: Bir sonsuz dizinin toplamını o dizinin sonlu açılımı olarak tanımlayalım. Bu ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Leonhard Euler

Bir sonsuz dizinin toplamını o dizinin sonlu açılımı olarak tanımlayalım. Bu bağlamda, 1 − x + x2 − x3 + ... sonsuz dizisinin toplamı 1/1+x olacaktır çünkü x yerine hangi sayı konulursa konulsun dizi, kesrin açılımından meydana gelmektedir. Bunu temel olarak kabul edersek toplam teriminin yeni tanımı bir dizinin yakınsaması durumundaki olağan anlamla çakışmaktadır. Iraksak dizilerin toplamlarının olmayışı, bu sözcüğün yeni bir anlam yüklenmesinin sorun oluşturmayacağını gösteriyor. Ayrıca, bu tanımla birlikte ıraksak diziler bir araç olmayı sürdürecek ve tüm karşıt görüşlere direnebilecektir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Emin olduğum şey; verdiğin her şey sana geri döner.

Gerektiğinde, gereksiz insanları hayatından çıkaramazsan; Hiç gerekmediğinde, sevdiğin insanlarla arana girebilir.

Gözümde Nice ırmak saklı akisi durmaz..

Hiçbir şey ailemin önüne geçemez, dolayısıyla illa tiyatroculuk yapmak zorunda değilim. Çok sıkışırsam başka bir iş de yaparım. 'Tiyatrodan asla vazgeçmem' değil, 'Ailemden asla vazgeçmem' derim hep. Evinde huzurunuz yerindeyse zaten işinizi yapabiliyorsunuz.

Medeniyet satın alınır zannettik; elbiseyi aldık, insanı göremedik.

Bana öyle geliyor ki, hakikaten yapabileceğimiz bir tek iş vardır, o da ölmek.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste