Teorik geleneği olmayan aydın bukalemun özelliği gösterir....

söz kimin

Bu sayfada Türk sosyalist, yazar, düşünür, ekonomist Yalçın Küçük tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Yalçın Küçük şöyle demiştir: Teorik geleneği olmayan aydın bukalemun özelliği gösterir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Yalçın Küçük

Teorik geleneği olmayan aydın bukalemun özelliği gösterir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Düşünmek aklı yola düşürmektir. Yoldan, yola düşmekten ve yolcudan bahsedilen bir yerde, mutlaka bir başlama noktası olmalıdır. 'Hiçbir yer'den çıkarak varılacak yer 'hiçbir yer'dir.

Tüm fenomenler boştur..

Göz göze temas uzadıkça algısızlık oluşur, çünkü o zaman karşıdaki nesne olmaktan çıkarak içe girip ikinci bir 'ben' olur. Benlik iki 'ben'i bir arada tutamayamayacağı için dağılır; benliği dağıtmanın kısa yolu onu nesneye boğmaktır.

Kıskanmayan insan sevmiyor demektir.

Altmış gün boyunca açlık grevinde kalarak idealleri uğruna ölme kudretine sahip insanların huzurunda despotların eli ayağı titrer! Bunun yanında, yüzyıllar boyunca insani feda ruhunun simgesi haline gelen İsa'nın çarmıhtaki üç günü nedir ki?

Bu zamanda nicelik hâkim, nitelik mahkûm. Maalesef!

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste