Başkasına ait sırmalı kaftanı giymektense, kendi malım olan eski hırkayı terc...

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar, asker, öğretmen Ömer Seyfettin tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Ömer Seyfettin şöyle demiştir: Başkasına ait sırmalı kaftanı giymektense, kendi malım olan eski hırkayı terc... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Ömer Seyfettin

Başkasına ait sırmalı kaftanı giymektense, kendi malım olan eski hırkayı tercih ederim.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Önyargılar için yararsızca sonsuza kadar beklemek yerine orada olanı alıp kullanmak gerçeğin içine dalıp oradan birşeyi çıkartmak yaşamanın doğru yolu şüphesiz budur.

Kişiler hakkında nasıl mı karar vereceksin? Hayatlarına bakarak. Bir insan, yaşadığı hayatın insanıdır. Doğru bulduğumuz fikirleri öyle benimsemiş, öyle içimize sindirmiş olmalıyız ki, bunlar davranışlarımızı biz farkında olmadan dahi etkilemeli, tayin etmeli, yönetmelidir. İnsan nihayet ne kadar sosyalist olmaya devam etse de, bir gün bedeni bu fani dünyaya veda eder, ama işçi sınıfı partileri, işçi sınıfı var oldukça devam eder, gider. Sosyalist doğulmaz, sosyalist yaşanır.

Günah işlememenin tek yolu onu kabullenmektir.

Tanrı insanın içindedir.

Çağımızın en acil çevre konularında bilinçlendirme zamankinden daha önemlidir.

Tracy'yle çalışmaya başlamadan önce de spor yapıyordum. Ancak, onunla çalışmaya başladığımdan beri gerçekten çok fark ettim.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste